Quercetin'in aslında beslenme düzenimizde en bol bulunan flavonoid olduğuna inanılıyor. Ancak bitkisel besinlerde bulunan miktar, nerede yetiştirildiklerine, ne kadar taze olduklarına, nasıl hazırlandıklarına vb. bağlı olarak çok değişebilir. Beslenme düzeninize ekleyebileceğiniz en zengin quarcetin kaynakları :
Takviyeler ve Dozaj
En yaygın besin takviyesi türlerinden bazıları şunlardır: quercetin 3, quercetin 3 glukozit, quercetinaglycone, isoquercetin, quercetin 7 rutinoside ve quercetin 3 0 rhamnoside. Bazı quersetintakviyeleri , çoğunlukla suda çözünmeyen ve diğer türler kadar emilemeyen Quersetindihidrat olarak da etiketlenir. Şu anda FDA veya diğer herhangi bir sağlık otoritesi tarafından belirli koşullar için en uygun quersetin dozları oluşturulmamıştır, bu nedenle sizin için en iyi miktarın ne olduğuna karar vermek size ve doktorunuza bağlıdır.Quercetin takviyelerine yönelen insanlar için, genel oral dozajlar günde iki kez alınan 500 miligramdır, ancak daha düşük dozlar alırken fayda görmek de kesinlikle mümkündür.Kapsül veya takviyeleri satın alırken, saygın bir markadan satın aldığınızdan ve içindekileri dikkatli bir şekilde okuduğunuzdan emin olun, çünkü aktif bileşen miktarı üreticiye bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir (belirli bir doz önermenin zor olmasının bir nedeni de budur).
Yan Etkiler, Riskler ve Etkileşimler
Quercetinin yan etkileri nelerdir? Gıdalardan doğal olarak elde edildiğinden, quersetin neredeyse herkes için güvenli görünüyor ve çok az risk taşıyor. Birçok çalışmada quersetinden zengin gıdaları yeme veya kısa vadede takviyesini alarak insanlardaetkisi çok az bulunmuştur.
Damardan alınan çok yüksek dozlar, çok nadir görünse de, böbrek hasarı vakalarıyla da ilişkilendirilmiştir. Quercetin takviyesinin antibiyotiklerin, kemoterapinin ve kan inceltici ilaçların etkinliği ile etkileşime girmesi de mümkündür, bu nedenle şu anda bunlardan herhangi birini alıyorsanız dikkatli olun. Çok fazla araştırma yapılmamış olmasına rağmen, hamile veya emziren kadınlar için herhangi bir olumsuz etkisi yok gibi görünüyor, bu nedenle önce doktorunuzla konuşmanız her zaman iyi bir fikirdir.
Yeşillikler, domatesler, meyveler ve brokoli dahil olmak üzere bitkilerde bulunan bir tür flavonoidolan quercetin, "bitki pigmenti" olarak kabul edilir, bu yüzden derin renkli, besleyici dolu meyve ve sebzelerde bulunur.
Diğer flavonoidlerle birlikte antiviral, antimikrobiyal, antiinflamatuar ve antialerjik etkileri olduğu gösterilmiştir. Alerjiler için quercetin kullanmak, insanların bu bileşiği ek formda almalarının en yaygın nedenlerinden biridir.Quercetin takviyeleri ve gıdalar iltihabı azaltmaya, alerjilerle savaşmaya, kalp sağlığını desteklemeye, ağrıyla savaşmaya, potansiyel olarak dayanıklılığı artırmaya, kanserle savaşmaya ve cilt ve karaciğer sağlığını korumaya yardımcıdır.
Hem bedensel, hem ruhsal anlamda size iyi gelen yiyeceklere sıkı sarıldığınız günler diliyorum..
Bazı uzmanlar tarafından "bağlanma ve aşk hormonu" olarak adlandırılan oksitosin, insanların (ve diğer birçok memelinin) ürettiği en önemli hormonlardan biridir. Sosyal bağlar, yeni ilişkiler kurmak, üreme, doğum, emzirme ve çocuk yetiştirme de önemli bir roller oynar. İşte sürpriz olabilecek bir b
Hangi yiyeceklerin glüten içeriği fazladır? Kepekli tahıllar kesinlikle listenin başında gelir.Onlarca yıldır, Amerikan diyetinde tam tahıllara artan bir vurgu yapılmıştır. Bize her zaman lif ve besinlerle dolu oldukları ve her gün birkaç kez tüketilmesi gerektiği söylendi.Bunun doğru olmasının birk
1. Eliminasyon Diyetini Deneyin Doktorlar bazen bir hastanın semptomlarını gluten bağlı olmasında tereddüt ederler. Bir eliminasyon diyetini uygulamak, glütene karşı kendi kişisel tepkinizi test etmenin gerçekten en iyi yoludur. Bir eliminasyon diyetinin sonuçları, semptomlarınızdan hangilerinin gl
Çölyak hastalığı ve çölyak olmayan gluten duyarlılığı (NCGS) dahil olmak üzere glütenle ilişkili bozuklukların verdiği hasar, sadece gastrointestinal sistemin ötesine geçer. Son birkaç yılda yapılan araştırmalar, glüten intoleransı semptomlarının vücuttaki hemen hemen her sistemde ortaya çıktığını g
Gluten, gıda arzının inanılmaz derecede büyük bir parçasıdır, ancak aynı zamanda dünyadaki bağırsak sorunları ve gıda intoleransları veya alerjileri için en yaygın tetikleyicilerden biridir. Aslında, siz veya tanıdığınız birinin glüten intoleransı semptomları yaşaması ihtimali var ve çoğu zaman bu s
Hurma Hurma potasyum, bakır, demir, manganez, magnezyum ve B6 vitamini açısından zengin bir meyvedir. Hurma kolayca sindirilir. Proteinlerin, yağların ve karbonhidratların metabolize edilmesine yardımcı olurlar. Araştırmalar, hurmanın kandaki LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini ve f