Hurma
Hurma potasyum, bakır, demir, manganez, magnezyum ve B6 vitamini açısından zengin bir meyvedir. Hurma kolayca sindirilir. Proteinlerin, yağların ve karbonhidratların metabolize edilmesine yardımcı olurlar.
Araştırmalar, hurmanın kandaki LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini ve felç riskini azaltabileceğini gösteriyor.
Hurma nasıl kullanılır?
İlk adım bir macun yapmaktır. Hurma ezmesi, stevia'nın aksine çoğu tarifte bire bir kullanılabilir ve pişirme için hacim kazandırır.
Medine hurmasını yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Su oda sıcaklığına geldiyse ve hurma yeterince yumuşak değilse tekrar sıcak suda bekletin.
İyi bir macun yapmanın ayrılmaz bir parçası olduğu için suyunu ayırın. Islatılmış hurmaları, suyundan bir çorba kaşığı ile birlikte mutfak robotunuza ekleyin.
Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kalın, zengin bir macun oluşturmak için gerektiği kadar su ekleyebilirsiniz.
En sevdiğiniz kekleri ve turtaları tatlandırmak için hurma ezmesini kullanabilirsiniz. Meyveli turtalar için 1-1½ bardak püreyi dört bardak meyveyle karıştırın ve normal şekilde pişirebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Şekeri
Çoğu insan hindistan cevizi suyunun, hindistan cevizi sütünün, hindistan cevizi ununun ve tabii ki taze hindistan cevizinin faydalarını duymuştur. Şimdi ise düşük glisemik yükü ve zengin mineral içeriği nedeniyle, giderek daha fazla insan doğal tatlandırıcı olarak hindistancevizi şekerini kullanıyor.
Polifenoller, demir, çinko, kalsiyum, potasyum, antioksidanlar, fosfor ve diğer bitki besinleri ile paketlenmiş hindistan cevizi şekeri çok yönlüdür ve artık kolayca bulunabilmektedir.
Hindistan cevizi şekeri, hindistancevizinin çiçeklerinden özü çıkarılır ve daha sonra ısıtılır. Ardından, buharlaştırma yoluyla hindistancevizi şekeri elde ederiz.
Hurma şekeri (kuru hurmalardan yapılır) ve hindistancevizi şekeri, benzer lezzet sağladıkları için tariflerde genellikle birbirinin yerine kullanılır. Her ikisi de pişirme için harika şeker ikameleridir.
Hindistan cevizi şekeri nasıl kullanılır:
En sevdiğiniz tariflerde hindistancevizi şekeri kullanın, çünkü geleneksel şeker gibi ölçülür. Rafine şekerden biraz daha kabadır.
Tarifte belirtilen miktarda şekeri mutfak robotunuza ekleyin ve istediğiniz dokuyu elde edene kadar çalıştırın. Afiyet olsun.