Hava Durumu

Sıkıntılı havalar

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2023 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 16:43

Değişik bir hal almaya başladı dünya.

Ya bizim isteklerimiz beklentilerimiz büyük değişti yada hakikaten öngörülemez bir yere doğru gidiyor dünya.

Bizden önceki nesille aramızda uçurumlar oluştu resmen. En basiti anne babalarımızla bizim ne hayat şartlarımız ne hayallerimiz ne imkanlarımız ne umutlarımız ne hedeflerimiz benzeşiyor.

Hep bi cefa çekme durumu ortak noktamız sanırım. Her dönemin kendine has çok sorunları olmuş. Vermek zorunda oldukları savaşları olmuş. Bu savaşlarda onların kimilerinin hayallerine kimilerinin hedeflerine mal olmuş. Kimisinin de hayatlarına... Şuan ki gibi.
Şuan da çok zor hayallerini yaşamak hedeflerine koşmak. Şimdikinin de dertleri ayrı bir değişik hayat şartları enteresan zor. Eskiye nazaran baksan rahat içinde yaşıyoruz şimdiye baksan hayatımızı yaşamıyoruz, kıt kanaat geçiniyoruz.

Eskiye nazaran rahat okuyoruz şimdiyse karşılığını bulamıyoruz, eğitimimizle sürünüyoruz.

Bize göre yemek içmek gezmek tozmak ayarında almak giymek lüks değil ihtiyaç olmalı ama ayni şeyi eski nesile anlatamazsın, anlatamıyorsun da zaten. Çünkü şartlar farklıydı bakış açıları farklıydı emelleri farklıydı. Yani kısacası büyük bir evrilmeye gittik.

Yaşamak kelimesinin anlamı değişti. Yada her nesile göre şekil değiştirdi.

Artık çok şeye canımız sıkılır oldu ,beklentilerimizi karşılamayınca da asabi onlar olduk çıktık. Sanırım buna  en çok da teknoloji sebep oldu. Dünya küçüldü herkes herkesi görür oldu ,arada ki mesafeler kapandı. Ee bununda bir yan etkisi olacaktı tabi ki.

Her şeyi göre göre beklentilerimiz arttı hayallerimiz şekil değiştirdi,hayat standartlarımız yükseldi. Her şey daha kolay ulaşılabilir oldu, işte ne olduysa bundan sonra oldu.

Artık hem çok neşeli ve aynı zamanda da çok sinirli insanlara dönüştük. Ruh halimiz de şimdiki hızlı zamana ayak uydurdu. Sinirli ülkeler sıralamasında başları çekiyoruz malum.

Ama aynı zaman da çokça güler yüzlü millet olarak da biliniriz.

Yani kısacası anlayacağınız temiz delirmeye doğru gidiyoruz. Bu bir geçiş sürecidir diye ummak istiyorum. Geçecek umuduyla bakıyorum. Dedim ya her dönemin ayrı bir sancısı olmuş bizimkisi de bu galiba.

Arada kalmışlık...

Bunca genişliğe rağmen sıkışmışlık hissi,

Bunca bolluğa rağmen yokluk hissi,

Bunca güzelliğe rağmen bataklığa batmış hissi,

Çok şükredecek şeylere rağmen hep bi isyan etme hissi...

Liste çok uzun anlayacağınız. Yazarken bile ruhum sıkıştı.

Sanırım bunları da bana yazdıran bu sıkıntılı havalar. Bende de var çünkü bi sıkıntılar, suçu da havalara attım gitti. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.