Hava Durumu

Zahmetsiz rahmet yok

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 07:30

Planların üzerinde bir plan vardır der büyükler... Hayat bizim hesap ettiğimiz kadar uyumlu değil dünya çarşısında. Bazen hiç olmadık bir anda birdenbire, dönüşüne yetişemediğimiz hengameyi durduruveriyor. Zahmetin içine rahmeti gizleyip, imtihan tepsisinde önümüze sunulan hayır mıdır, şer midir bilemeyiz. Kazandık mı kaybettik mi gösterdiğimiz teslimiyete bağlı.

Her olay bir sebebe, her başarı bir gayrete bağlanmış değil midir? Geceler gündüzlerin, karanlıklar aydınlıkların, zahmetler de rahmetlerin müjdecisi olmuştur.

Eğer Allah dileseydi, bir tohumu ağaç haline getirmeden de meyveye dönüştürebilirdi. Fakat sebepler üzerine inşa olunan bu kainatta, zahmetsiz rahmet yok. Bu sebeple tohum, bir müddet toprak altında karanlıkta kalıyor ve sabrediyor. Daha sonra çatlıyor, sonra yavaş yavaş filizleniyor. Ve nihayet belli bir olgunluğa geldikten sonra da meyve vermeye başlıyor.

Bizde imtihan denizinde yüzmeden cenneti kazanamayacağımızı biliyoruz. Allah'tan gelene rıza kazanma vesilesi olarak bakıp sabretmedikçe, selamete ulaşmak zor.

Rabbimiz bizi karşılaştığımız her imtihana rahmet şuuruyla bakmayı nasip etsin. Zahmetle gelen imtihanları sabır, rahmetle gelen imtihanlara da şükür ve hamd ile karşılamayı nasip etsin.

Mü'min unutmamalıdır ki, güzel şeyler hep sabırdan sonra gelir.

Sağlıcakla kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.