Hava Durumu

Tahammül anahtarı

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 07:30

Bu dünyanın bir rahat ve eğlence yeri olduğunu kimse söylemedi değil mi bize?

Aksine ayet ve hadislerde ısrarla "bu dünya bir oyun ve eğlenceden ibaret değildir" diye okuyup durduk. Uygulamaya gelince ise; isyan tuzağına düşmeden tahammül erdemini kuşanmak oldukça zor oldu.

Bizim Allah'la aramızdaki bağ, zorluklar karşısındaki tahammülümüzün bir göstergesi oluyor değil mi?

Aslında  sünnetullaha baktığımızda, Peygamber Efendimiz Allah'ı sevmenin hayata yansımasını örnek yaşamıyla mü'minlere bizzat gösterdiği gibi, zorluklar karşısındaki isyana başvurmadan, bir suçlu aramadan bu yaşananların bu dünyaya ait bir sıkıntı ve elem olduğunu bilen sözleri ve yaşantısıyla ümmetini sabır ve tammüle yönlendirici olmuş, Allah'ı sevmenin hayata nasıl yansıtılacağını öğretmişlerdir.

İbadetlerimizin sadece şekil ve harekette kalmaması bedenimizden ruhumuza kadar inmesinin içimizi ferahlatacağı tahammülümüzü artıracağı aşikardır.

Gerçekten de kul olarak Allah sevgisini kalbimizin her zerresine hakim kıldığımızda ibadetler bize yük olmaz, zorluklar isyana sürüklemez. Zahmetler rahmet nuruna döner ve yerine getirilmesi gereken sevgilinin talepleri haline dönüşür.

Kul olarak biz Allah sevgisini ve güveni gönlümüze kopmayacak bir şekilde yerleştirdiğimiz zaman, hayata bakış açımız da değişecektir. Karşılaştığımız sıkıntı ve problemlerin bize Allah tarafından bir sınanma olarak geldiğini düşünerek daha da olgun karşılama gücüne sahip olacağız. Sorunlar karşısında hayata küsmeyecek ve yaşamla olan bağımızı koparmayacağız. İnsan böyle olduğunda hiç şüphesiz ki, ruh dünyasında da daha huzurlu ve mutlu olacaktır.

Zahmetin içindeki rahmeti gören ve olaylara sabırla kazanacağımız bir imtihan gözüyle bakanlardan olabilmek niyazı ile...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.