Hava Durumu

Başka emriniz

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 05:58

Ülkemiz, bulunduğu coğrafya ve geçirdiği tarihsel süreçler birikiminin kendisine yüklediği misyon Batı Avrasya yerleşkeli devletler ve toplumlara göre daha çetin ayakta kalma mücadelesi vermek durumundadır.

 Şöyle ki!

 Kafkasya, Karadeniz'in kuzeyi, Balkanlar ve Ortadoğuda  yıllardır devam eden sorunlar sarmalının tam merkezinde bulunan ülkem hem çağın gerektirdiği teknolojik hamleleri yapıp ekonomisini güçlendirerek ileriye hamlede geri kalmama zorunluluğu var. Hem de çevresinden kaynaklı savaş, göç, asayişsizlik, terör ve uyuşturucu transferi gibi sorunlarla mücadele edip bu sorunları bertaraf etmek zorunda.

Hep örnek gösterdiğiniz Avrupa'daki Atlantik kıyılı ülkelere bakın bakayım, bahsettiğim bizde olan sorunların hangisi onlarda sürekli var?  İspanya'nın zayıf ETA'sı ve İngiltere'nin etkisizleştirdiği İRA dışında sorunlu bölgelerden bizden daha fazla yansıyan ne sorunları var?

Ama ülkemin insanlarının epey bir kısmı yaşam standartları ve geleceğe ait kaygılarını dillendirirken hep bu kıyı şeridi ülkeleri örnek verirler.

Yakın geçmişte ülkemde ağırlaşan terör sorunu o tarihlerde gündemin ana maddesiydi.

Terörün kararlılıkla üzerine gidip iyice zayıflatılınca terör örgütlerinin ipini elinde bulunduran başat ekonomik unsurlar ülkemin siyasi ve ekonomik hayatını felç etmeye ant içmişçesine saldırdılar. Basit sayılabilecek bir rahibin tutuklanması, askeri ve ekonomik olarak dünyanın jandarmalığını yapan ABD'yi ayağa kaldırdı. Hatta Başkanı ağzıyla itiraf etti: Türkiye'nin ekonomisine epey zarar verdik!

Şimdi!

Yukarıda dedik ya.. Bir de ülkemin tarihsel sorumlulukları var: Doğu Türkistan, Filistin, Irak Türkmenleri, Azerbaycan ve bütün Türkistan sahası sorunlarını çözmemiz ve destek olmamız için bizden meded bekliyor.

Hal böyleyken!

Ülke olarak bulunduğun coğrafya kaynaklı sorunları çöz!

Dışarıda imdat diyen dost ve akraba topluluklara yardım et!

Bana Batı Avrasyalının sürdürdüğü yaşam koşullarının aynısını sağla

Ve bu süreçleri yaşarken de bunların bana hiç bir olumsuz yansıması olmasın!

Yani!

Ayçiçeği yağının fiyatı artmasın!

Dünyada enerji ve petrol fiyatları yukarı gitsin ama benimki yerinde saysın!

Başka ülke kaynaklı terörle mücadele edelim ama hiçbir ülkeyle aramız bozulmasın!

Ülke içindeki terör unsurlarından rahatsız olduğumuzu söyleyelim ancak karanlık odalarda da gizlice sevişelim!

Vs, vs, vs...

Dün terör bitsin de aç kalmaya razıyız diyen zevat; anlaşılan bugün mutfağınıza düşen kıvılcım, ülkede patlayan bombaların çıkardığı alevlerden daha fazla canınızı yakmış. Sanırım dönekliginiz bu yüzden !!!

Toparlayalım:

Hem bütün sorunlardan beni izole et, hepsini çöz, hem de bana Avrupa'daki sosyoekonomik hayatı yaşat diye siyaset kurumunu baskılayan güruh

Başka bir emriniz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.