Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bursa ziyaretinde eğitim yatırımlarını masaya yatırdı. Bakan Tekin, devam eden projeler ile yeni yatırım planlarını değerlendirdiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2026 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2026 16:18
Muhabir: Ayşe Nur BÜYÜKHAN
Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Bursa’da eğitim yatırımlarına ilişkin önemli temaslarda bulundu.

Ziraat Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Bakan Tekin, daha sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda Bursa’daki eğitim yatırımları ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı.

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda! - Bursa Hayat - 2

Toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve milletvekilleri de katıldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, kentteki eğitim yatırımlarını kapsamlı şekilde değerlendirdiklerini belirterek, “Valimizin başkanlığında, il başkanımız, milletvekilimiz ve il milli eğitim müdürümüz ile birlikte detaylı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda devam eden yatırımlarımızı, hazırlık aşamasındaki projelerimizi, zemin etüdü ve ihale süreci devam eden çalışmalarımızı değerlendirdik. Ayrıca yeni yatırım döneminde gündemimize alabileceğimiz projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Bakan Tekin’in Bursa temaslarında, kentteki eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve yeni okul yatırımlarına ilişkin planlamaların da ele alındığı öğrenildi.

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda! - Bursa Hayat - 3

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitim alanında hayata geçirilen dönüşümde teşkilatların önemli rol üstlendiğini ifade eden Tekin, AK Parti kadrolarına teşekkür etti.

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda! - Bursa Hayat - 4

BURSA'DA ÖĞRETMEN SAYISI 2,5 KAT ARTTI

Bursa'daki eğitim altyapısında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Tekin, öğretmen ve derslik sayılarındaki artışa dikkat çekti.

"Bursa'da 2002-2003 eğitim öğretim yılında 16 bin 568 öğretmen görev yapıyordu. Bugün bu sayı 42 bin 917'ye ulaştı." diyen Tekin, derslik sayısının da 9 bin 488’den 25 bin 407’ye yükseldiğini söyledi.

Bakan Tekin ayrıca sınıf mevcutlarının da önemli ölçüde düştüğünü belirterek, "2002 yılında ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 44'tü. Bugün bu rakam 27 seviyesine geriledi." dedi.

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda! - Bursa Hayat - 3

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ'NİN DETAYLARINI ANLATTI

Yeni eğitim modelinin temel hedefinin bilgi ezberletmek değil, bilgiyi beceriye dönüştürmek olduğunu söyleyen Tekin, eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldığını ifade ederek, "Bundan sonra çocuklarımıza sadece bilgi veren değil, bilgiyi nasıl kullanacağını öğreten bir sistem uyguluyoruz. Artık öğrencilerimiz 'Bu bilgi benim ne işime yarayacak?' sorusunun cevabını eğitim sürecinde alacak." dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER MÜFREDATTA DAHA FAZLA YER ALACAK

Tekin, yeni müfredatın yalnızca akademik başarıya değil, değerler eğitimine de odaklandığını belirterek, "Çocuklarımız fizik, kimya ya da tarih öğrenirken aynı zamanda bizi biz yapan milli ve manevi değerlerle de buluşacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel yaklaşımı budur." dedi.

Öğrencilerin yaşadıkları şehirleri, kültürel mirasları ve gelenekleri tanımasının önemine değinen Tekin, okul dışı öğrenme ortamları oluşturduklarını söyledi.

Bakan Tekin açıkladı: Bursa’ya yeni eğitim yatırımları yolda! - Bursa Hayat - 5

GASTRONOMİ LİSELERİ VE ANADOLU PEYNİRLERİ PROJESİ

Bakan Tekin, Türkiye'nin mutfak kültürünü korumak amacıyla gastronomi alanında da yeni adımlar attıklarını açıkladı.

"Gastronomi kültürümüzün yaşatılması için Türkiye genelinde 7 gastronomi lisesi açtık. Bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu peynirlerin 88 tanesinin literatürde kaydı bulunmuyordu. Bunları envantere kazandırarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz." diyen Tekin, Anadolu Peynirleri Projesi kapsamında 472 farklı peynir çeşidinin kayıt altına alındığını belirtti.

Kaynak: Ayşe Nur BÜYÜKHAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.