Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı: Balistik füze açıklaması istendi!

Edinilen bilgilere göre, İran’ın Ankara Büyükelçisi, balistik füze olayıyla ilgili açıklama yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2026 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2026 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı: Balistik füze açıklaması istendi!

ABD ve İsrail ile İran arasındaki gerilim 10. gününe girdi.

Çatışmalar sürerken Türkiye, taraflara barış çağrısı yapıyor ve sınır güvenliğini güçlendirmek için önlemlerini artırıyor.

Ancak bugün İran’dan fırlatılan bir füze, Türk hava sahasına girdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasına yönelen balistik füzenin Doğu Akdeniz’de NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı: Balistik füze açıklaması istendi!-Bursa Hayat-2

BALİSTİK FÜZE AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Son dakika bilgisine göre, yaşanan gelişmelerin ardından İran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi.

Büyükelçiden, İran tarafından fırlatılan balistik füze ile ilgili açıklama talep edildi.

Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’a yönelik uyarılarda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.