Hava Durumu

Gerçek ile sanal kardeştir

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2019 07:30

Dijital iletişim çağıyla birlikte günümüzde en sık rastlanmaya başlayan hastalık, beğeni çılgınlığı.

İnstagram'ın hayatımıza katmış olduğu hastalıkların en çok dikkat çekeni ve yalnızca birisi. İnstagram temmuz ayından bu yana çeşitli ülkelerde denemekte olduğu bir güncellemeyi geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'de de uygulayarak bazı kullanıcılarda uyguladı. Bu güncellemeye göre artık başkasının paylaştığı gönderinin kaç beğeni aldığını ve kimlerin beğendiğini göremiyorsunuz.

Bu gibi değişimler ile kendilerinin başlattığı çılgınlığı/hastalığı yine kendileri fark ederek sona erdirmek istiyorlar. Bu platformları gelir amacıyla kullanan kullanıcılar ise tabii ki güncellemelere tepki gösteriyorlar. Hatta yeni platform arayışlarına kadar varıyor bu tepkiler.

Dijital iletişim çağının bizlere armağanı olan psikolojik rahatsızlıklarla mücadelede platform sahiplerinin yapamayacağı kadar bilgilendirmeyi bizler çevremize yapmak durumundayız. Zira, sosyal medya hastaneleri kurulmaya başlanacaktır.

Dijital iletişim demişken...

En büyük hastalıklardan biri beğenilmek olarak gözükse de aslında fark edilebilmek adına yalan habercilik yapılması en büyük tehlikelerden biridir. Zira, beğenilme hırsı kişinin kendisiyle alakalı ve en fazla arkadaş çevresini etkileyecek bir etkideyken; yalan haber ile henüz tanımadığınız kişilerin bile hayatını olumsuz etkileyebilirsiniz.

Ne olursa olsun, beğenilmek arzusuyla yalan haber dolaşımına katılmamalıyız.

"Ya olduğun gibi tweetle, ya da tweetlediğin gibi ol!"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.