Hava Durumu

Çevrimiçi vatandaşlık

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2019 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 06:59

Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Gençbirikim Derneği'nin ortak projesi olarak 'Dijital Medya Okuryazarlığı' programı için Adıyaman'da bulundum. Adıyaman'da geçirdiğimiz 3 g,ün boyunca dijital iletişim kaynaklarını nasıl kullanmamız gerektiği ve yanlış bilgi paylaşımına karşı nasıl mücadele edeceğimizi tartıştık.

Tüm dijital iletişim kaynaklarını kullanan bireylerin dijital iletişimin dilini anlayabilmesi ve yalan haber ile mücadeleyi sürdürmesi gerekmektedir. Bunun için ise her söyleneni teyitlememiz gerekmektedir.

İnternet haberciliğinin arttığı bugünlerde paylaşılan haberlerden emin olamıyorsak teyit sitelerinden ya da resmi kurumlardan incelememiz gerekmektedir.

Teyit ve paylaşım demişken söylemeden geçmemek gerekiyor ki, Mastodon diye bir platform ile Twitter hakim olduğu kitleyi bir nebze de olsun kaybeymeye başladı.

Hindistan'da birçok ünlü dahil bazı Twitter kullanıcıları, adı fazla duyulmamış alternatif bir sosyal medya platformu olan Mastodon'a geçmeye başladı. Ülkede Yüksek Mahkeme avukatının hesabının bir hafta içinde iki kez askıya alınmasından sonra demokratik olmamakla suçlanan Twitter'a karşı boykot kampanyası başlatılmıştı.

Yerli sosyal medya platformlarına sahip olmayan ülkeler daima verilerini ve öz benliklerini kaybetmeye mahkumdur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.