Hava Durumu

Sureti sîretinin aynasıdır!

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2023 06:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 15:28

Sizce hangisi doğru? “İnsanın sîreti suretine uymaz” mı yoksa “insanın sîreti suretine yansır” mı? Günümüzde insanların türlü maskelerle gezdiğini düşünürsek bu bir nevi sîretinin suretine uymadığını düşündürebilir. Kimsenin iç yüzünü gerçekten bilemeyiz ve ne yazık ki ikiyüzlülük artık çağımızın ciddi bir hastalığı haline gelmiş durumda. Bunların hepsi bir bakıma doğru olsa da insanın kalbindeki niyetin en güzel aynası suretidir. Elbette günümüz estetik furyası suretleri de sahteleştirdi ya neyse o da ayrıca ele alınacak bir konu!

Beden dili insanın sadece belli ölçüde yönetebildiği bir özelliğidir. Beden dilimiz bilinçaltı komutlarımıza, bu komutlar da duygularımıza göre hareket eder. Örneğin; korktuğumuzda kalp atışımız ve nabzımız hızlanır, benzimiz atar ve titremeye başlarız. Bu belirtilerin sebebi korku hissidir ve bedenimiz bizim irademiz dışında hareket eder. Bilinçli zihnimizle duruma müdahale etsek bile, normale dönmemiz zaman alır ya da başarısız oluruz. Yani duygularımızı ve düşüncelerimizi barındırdığımız iç halimizi, dış halimiz aynalar. Hal böyle olunca iç dünyanın güzelliği de çirkinliği de zamanla insanın ifadesine yansır. Misal; iç dünyasında kavga halinde olan bir insanın, dış dünyasıyla da kavgası hiç bitmez. Bu defa çatık ve suratsız bir ifadeye bürünür ve adeta her an gardını almış bir halde yaşar. Her şeye ve herkese kızar, her şeyden şikâyet eder ve üslubu da tamamen buna göre şekillenir. Hani bazen de deriz ya; “kalbinin güzelliği yüzüne yansımış” diye. İşte bu insanın da olumlu ve yapıcı düşünceleri güzel duygulara dönüşür. Bu da onda iç huzuru meydana getirir, ifadesi ve üslubu buna göre son derece güzel bir hale bürünür.

Yani iki durumda da “insanın sîreti suretine yansır.” Olumsuz şeklinde, karşımızdaki insandan aldığımız negatif enerji ve duyduğumuz rahatsızlığın sebebi de tam olarak budur. Her ne kadar maske de taksa beden dili mutlaka bir yerde onu ele verir çünkü yönetilmeyen olumsuz duygular, eninde sonunda açığa çıkar. Belki biz o insanın iç dünyasını bilemeyiz ama bilinçaltımız tüm niyetini okur ve bunu bize bir his olarak yansıtır. Yani sizi gerçekten rahatsız eden insanlardan uzak durun çünkü bilinçaltınızın bir bildiği var!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.