Pideli Köfte nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Pideli Köfte nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Bursa'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin nasıl yapıldığı merak edilir oldu. Peki Pideli Köfte yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 14:12
Kaynak:
Şule GÜRKAN
Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin tadına doyum olmuyor. Özellikle Kayhan Çarşısı'nda sıralanan tarihi Pideli Köfte dükkanları yıllardır hem Bursaslıları hem de turistleri kendisine çekiyor.Dışarıda yemek istemeyip, evde Pideli Köfte yapmak isteyenler tarifi için kısa bir araştırma yapmaya başladı. Peki Pideli köfte nasıl yapılır? Pideli Köfte yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR?
500 g kıyma
3 adet kebaplık küçük pide
250 g tereyağı
250 g yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates salçası
PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.
PİDELİ KÖFTENİN OLMAZSA OLMAZLARI!
Bursa usülü Pideli Köfte yapmak için mutlaka geniş tabak kullanmalısınız. Ayrıca tereyağının da bolca olması gerekiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pideli Köfte nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Bursa'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin nasıl yapıldığı merak edilir oldu. Peki Pideli Köfte yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin tadına doyum olmuyor. Özellikle Kayhan Çarşısı'nda sıralanan tarihi Pideli Köfte dükkanları yıllardır hem Bursaslıları hem de turistleri kendisine çekiyor.Dışarıda yemek istemeyip, evde Pideli Köfte yapmak isteyenler tarifi için kısa bir araştırma yapmaya başladı. Peki Pideli köfte nasıl yapılır? Pideli Köfte yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR?
500 g kıyma
3 adet kebaplık küçük pide
250 g tereyağı
250 g yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates salçası
PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.
PİDELİ KÖFTENİN OLMAZSA OLMAZLARI!
Bursa usülü Pideli Köfte yapmak için mutlaka geniş tabak kullanmalısınız. Ayrıca tereyağının da bolca olması gerekiyor.
Kaynak: Şule GÜRKAN
Son Haberler
Bursa feci kaza: 15 yaşındaki çocuk can verdi!
Elektrik kesintilerine dikkat! Bursa elektrik kesintisi 15 Aralık 2025
Bursa İznik’te operasyon: Roma ve Bizans dönemine ait parçalar ele geçirildi