Bursa birçok lezzetiyle damaklara hitap ederken gastronomi alanında marka kentler arasında da en üst sıralarda yer almıştır. Bursa'ya has döner kebabın köftelisi olan 'Pideli Köfte' denince ise ilk akla bu lezzetin doğduğu yer olarak tabir edilen Kayhan Çarşısı akla geliyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 07:30
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fethiye AKIN
Bugünlerde Osmangazi Belediyesi'nce baştan aşağıya yenilenen Kayhan Çarşı'da hummalı çalışmalar devam ediyor. Biz de bu lezzeti size daha iyi anlatmak için Kayhan Çarşı'da uzun yıllardır pideli köfte dükkanı işleten Ebru Ay ile görüştük.
İlk olarak ne zamandan beri bu işi yaptığınızı sorabilir miyiz?
1968 den beri bu sektörde hizmet vermekteyiz. Kayhan Çarşı'daki tek kadın pideciyim. 16 yıldır kendim pişiriyordum. 2 yıl önce rahatsızlığından dolayı anneme böbreğimi verdim ve bu yüzden doktor yorucu iş yapmamı yasakladı. Ben de mutfak bölümünü ustalara bıraktım. Diğer işlerle ilgileniyorum.
Peki, malzemeleri nerden temin ediyorsunuz?
Domates, biber gibi yan ürünleri halden alıyoruz. Et ürünlerimizi ise bize ait olan kasabımızdan günlük olarak getiriyoruz.
Satışlarınız nasıl?
Satışlar zamana göre değişiklik gösteriyor hafta içi az, hafta sonu yoğun geçiyor. Nisan ayından sonra havalarında ısınmasıyla müşterilerimiz artıyor. Turist sayısı da sıcak günlerde artış gösteriyor diyebilirim.
Pideli köfteci olarak yaşadığınız bir sıkıntı var mı?
Kayhan Çarşı'da son yıllarda çok fazla pideci esnafı olması sebebiyle zaman zaman sıkıntılar doğabiliyor, gördüğünüz üzere rekabet çok fazla. Müşteri çekmek için bağıran kapıcılar olduğunda zabıtalar buna izin vermiyor.
Bir esnaf olarak en çok dikkat ettiğiniz konular nelerdir?
İlk olarak temizlik. Hijyen bizim için her şeyden önce gelir. Dükkanlarımızda hijyene çok dikkat ediyoruz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı uzmanları bizlerden numuneler alarak ürünlerimizi inceliyor. Bu zamana kadar ürünlerimizin sonucu hep pozitif çıktı .Hijyenden sonra en çok dikkat ettiklerimizden biri de müşteri memnuniyeti. Zaman zaman onlarla sohbet ederek fikirlerini alıyoruz ve bu sayede de kendimizi geliştirip eksik olan noktaları tamamlıyoruz.
Peki, hijyen kurallarına uymayan bir esnaf neler yaşar?
Halkın sağlığını tehlikeye atmış olu. Denetime gelip numune alındığında sonuç kötü çıkarsa, ceza uygulanır. Duruma göre dükkanı bile kapatılabilir.
Son Olarak duvarda asılı olan fotoğraflardaki yüzler tanıdık geliyor ünlüler dükkanınıza uğradı mı?
Evet, fotoğraflardaki kişiler dükkanımıza gelen ünlü isimler. Uzun yıllardır bu işi yaptığımızdan dolayı tanınmış isimlerce de tercih ediliyoruz. Biz de böyle bir anı köşesi oluşturmak istedik.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın efsane lezzeti: Pideli Köfte
Bursa birçok lezzetiyle damaklara hitap ederken gastronomi alanında marka kentler arasında da en üst sıralarda yer almıştır. Bursa'ya has döner kebabın köftelisi olan 'Pideli Köfte' denince ise ilk akla bu lezzetin doğduğu yer olarak tabir edilen Kayhan Çarşısı akla geliyor.
Fethiye AKIN
Bugünlerde Osmangazi Belediyesi'nce baştan aşağıya yenilenen Kayhan Çarşı'da hummalı çalışmalar devam ediyor. Biz de bu lezzeti size daha iyi anlatmak için Kayhan Çarşı'da uzun yıllardır pideli köfte dükkanı işleten Ebru Ay ile görüştük.
İlk olarak ne zamandan beri bu işi yaptığınızı sorabilir miyiz?
1968 den beri bu sektörde hizmet vermekteyiz. Kayhan Çarşı'daki tek kadın pideciyim. 16 yıldır kendim pişiriyordum. 2 yıl önce rahatsızlığından dolayı anneme böbreğimi verdim ve bu yüzden doktor yorucu iş yapmamı yasakladı. Ben de mutfak bölümünü ustalara bıraktım. Diğer işlerle ilgileniyorum.
Peki, malzemeleri nerden temin ediyorsunuz?
Domates, biber gibi yan ürünleri halden alıyoruz. Et ürünlerimizi ise bize ait olan kasabımızdan günlük olarak getiriyoruz.
Satışlarınız nasıl?
Satışlar zamana göre değişiklik gösteriyor hafta içi az, hafta sonu yoğun geçiyor. Nisan ayından sonra havalarında ısınmasıyla müşterilerimiz artıyor. Turist sayısı da sıcak günlerde artış gösteriyor diyebilirim.
Pideli köfteci olarak yaşadığınız bir sıkıntı var mı?
Kayhan Çarşı'da son yıllarda çok fazla pideci esnafı olması sebebiyle zaman zaman sıkıntılar doğabiliyor, gördüğünüz üzere rekabet çok fazla. Müşteri çekmek için bağıran kapıcılar olduğunda zabıtalar buna izin vermiyor.
Bir esnaf olarak en çok dikkat ettiğiniz konular nelerdir?
İlk olarak temizlik. Hijyen bizim için her şeyden önce gelir. Dükkanlarımızda hijyene çok dikkat ediyoruz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı uzmanları bizlerden numuneler alarak ürünlerimizi inceliyor. Bu zamana kadar ürünlerimizin sonucu hep pozitif çıktı .Hijyenden sonra en çok dikkat ettiklerimizden biri de müşteri memnuniyeti. Zaman zaman onlarla sohbet ederek fikirlerini alıyoruz ve bu sayede de kendimizi geliştirip eksik olan noktaları tamamlıyoruz.
Peki, hijyen kurallarına uymayan bir esnaf neler yaşar?
Halkın sağlığını tehlikeye atmış olu. Denetime gelip numune alındığında sonuç kötü çıkarsa, ceza uygulanır. Duruma göre dükkanı bile kapatılabilir.
Son Olarak duvarda asılı olan fotoğraflardaki yüzler tanıdık geliyor ünlüler dükkanınıza uğradı mı?
Evet, fotoğraflardaki kişiler dükkanımıza gelen ünlü isimler. Uzun yıllardır bu işi yaptığımızdan dolayı tanınmış isimlerce de tercih ediliyoruz. Biz de böyle bir anı köşesi oluşturmak istedik.
Son Haberler
Elektrik kesintilerine dikkat! Bursa elektrik kesintisi 15 Aralık 2025
Hande Sarıoğlu’ndan açıklama: “Gözaltına alınmadım! Artık çok oldunuz”
Sakarya namaz saatleri 15 Aralık 2025