Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

##Lezzet

Bursa Hayat Gazetesi - #Lezzet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, #Lezzet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Pideli Köfte nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Haber

Pideli Köfte nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte'nin tadına doyum olmuyor. Özellikle Kayhan Çarşısı'nda sıralanan tarihi Pideli Köfte dükkanları yıllardır hem Bursaslıları hem de turistleri kendisine çekiyor.Dışarıda yemek istemeyip, evde Pideli Köfte yapmak isteyenler tarifi için kısa bir araştırma yapmaya başladı. Peki  Pideli köfte nasıl yapılır? Pideli Köfte yapmak için hangi malzemeler kullanılır?  PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR? 500 g kıyma 3 adet kebaplık küçük pide 250 g tereyağı 250 g yoğurt 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz Domates salçası PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR? Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır. PİDELİ KÖFTENİN OLMAZSA OLMAZLARI! Bursa usülü Pideli Köfte yapmak için mutlaka geniş tabak kullanmalısınız. Ayrıca tereyağının da bolca olması gerekiyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.