Hava Durumu

Hüküm verme yetkisi  Allah'a aittir

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 07:02

İnsanlar hakkında hüküm verici olan muhakkak ki Allah olduğu halde, genelde yargılayıcı olan ve aldanan biz insanlar oluyoruz. Hani Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir sözü var ki;
İnsanlara dinin nedir?
Namaz kılıyor musun?
Oruç tutuyor musun?
Gibi, Allah'ın soracağı sorular sormayın.
İnsanlara aç mısın?
Bir şeye ihtiyacın var mı?
Bir sorunun mu var?
Gibi, kulun kula soracağı sorular sorun!
Ne de güzel açıklamış. Bizlerin tebliğ ile, davet ile görevli olduğumuzu hatırlayarak, hidayete yalnızca Allah'ın gücünün yettiğine, tam olarak inanmamız gerekmekte. Hiç kimseyi ibadeti ile, Müslümanlığı ile sorgulamaya hakkımız yok. Peygamber hayatlarına baktığımızda bunun öyle çok örneği var ki,
Hz. Nuh peygamber olduğu halde evladının ve eşinin hidayetine sebep olamamıştı.
Hz. Yakup, Yusuf gibi bir Peygamber'e baba olmuşken, diğer evlatlarının kıskançlık gibi bir bataklığa girmelerine engel olamamıştı.
Hz. Adem  insanlığa gönderilen ilk Peygamber olma şerefinde iken, evlatlarının kavgasına ve katil olmalarına engel olamadığı gibi bir çok örnek var bizlere ulaşan kaynaklarda.
Bizler bunları okuyup ibret alalım diye...
Evladına, eşine, anne-babasına, komşusuna, çalışanına kendi Müslümanlığı ile örnek olabilmeli bir mü'min... Etrafındakilere ayna tutabilmeli, yol gösterebilmeli...

Öyle ki Kur'an kıssalarında anlatılır;
Hz. İbrahim peygambere bir gün bir mecusi gelerek misafir olmak istemişti. İbrahim Aleyhisselam ona; "Müslüman olursan seni misafir ederim" cevabını verince adam bırakıp gitti. Bu olay üzerine Cenab-ı Hak İbrahim Aleyhisselama şu vahyi indirdi:
"Neden onu misafir etmek için dinini değiştirmesini şart koştun ey İbrahim? Bana bakmadın mı? 70 senedir o beni tanımadığı halde onun rızkını veriyorum. Sen onu misafir etsen, senin için hayırlısı bu olurdu."
Hz.İbrahim(a.s.) bu ilahi emri alınca derhal adamın peşinden koştu ve buldu. Evine getirdi, misafir etti. Mecusi bu duruma şaşırdı ve sordu:
"Neden önce beni misafir etmek istemedin de sonradan buna can attın?"
İbrahim Peygamber durumu anlattı. Mecusi bu duruma çok duygulandı ve :
"Allah-ü Teala benim hakkımda böyle mi muamele etti? Sana benim yüzümden ikazda mı bulundu? Öyleyse bana dinini öğret, ben de Müslüman olacağım"


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.