Hava Durumu

Trabzonspor'un resmi kuruluş tarihi nedir?

VavaCars Fatih Karagümrük ve Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı öncesinde futbolseverler arama motorları üzerinde araştırma yapmaya başladı. Peki, Trabzonspor'un resmi kuruluş tarihi nedir? İşte Trabzonspor'un tarihçesi..

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 08:09
Kaynak: Haber Merkezi
Trabzonspor'un resmi kuruluş tarihi nedir?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Trabzonspor bugün VavaCars Fatih Karagümrük'e konuk oluyor. Karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetecek. Trabzonspor-VavaCars Fatih Karagümrük maçı öncesinde futbolseverler arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Trabzonspor'un resmi kuruluş tarihi nedir? İşte Trabzonspor'un tarihçesi...

TRABZONSPOR'UN TARİHÇESİ...

Trabzonspor'un tarihi, 1967'den değil, çok daha eskilere, kentin spor geçmişine dayanır. Karadeniz Fırtınası'nın bordo-mavi renklere sahip hikayesi, resmi olarak 2 Ağustos 1967'de başlamıştır. Ancak, Trabzon'un spor kültürü 20. yüzyılın başlarına kadar uzanır. Kentte yaşayan yabancı ülkelerin konsolosluklarının bulunması ve gayrimüslim tebaanın önderliğinde başlayan spor faaliyetleri, kısa sürede Türk gençlerinin de ilgisini çekmeye başlamıştır.

1911'de kurulan İdmanyurdu, savaş nedeniyle kısa ömürlü olmuş olsa da Trabzon'da Türklerin ilk spor kulübü olarak önemli bir yere sahiptir. Trabzon'un önde gelen ailelerine mensup gençler, 1920'lerin başında kentin sportif ve kültürel hayatına damga vuracak İdmanocağı, İdmangücü ve Necmiati gibi kulüpleri kurmuşlardır. Dolayısıyla, Trabzonspor 1967'de kurulduğunda, aslında uzun bir sportif, kültürel ve kurumsal mirası devralmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.