Hava Durumu

Hazır yufkayla en pratik su böreği tarifi! Yarım saatte bir tepsi börek hazır

Konuklarınıza parmaklarını yedirtecek hem de yalnızca 15 dakikada hazırlayabileceğiniz yalancı su böreği tarifiyle altın günlerinin yıldızı olacaksınız! İşte hazır yufka ile pratik su böreği tarifi....

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Hazır yufkayla en pratik su böreği tarifi! Yarım saatte bir tepsi börek hazır

Su böreği sevenlerin dikkatine! Pişirirken eğer bunu yaparsanız böreğin lezzeti kat kat artıyor! İşte konuklarınıza “seninki bir farklı olmuş” dedirtecek su böreği tarifi… 

Canınız eğer su böreği istiyor ancak vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre! Konuklarınıza parmaklarını yedirtecek bu tarif ile tam 15 dakikada su böreği yapabileceksiniz. Üstelik son derece pratik ve püf noktalarıyla birlikte! Hazır yufka ile yapılan bu tarif pratik olması nedeniyle en çok tercih edilen tariflerden. Ancak eğer ev yapımı yufka kullanmak isterseniz. Yufkaları önceden hazırlamanız gerekecek. 

SU BÖREĞİNİN PÜF NOKTASI NE? 

Geleneksel bir tarif olan su böreği, aslında oldukça zahmetli bir tariftir. Normalde hamur hazırlanır ve her bir katın ayrı ayrı açılarak yapılması gereklidir. Ancak hazır yufkalarla da aynı gerçek su böreğinde olduğu gibi o lezzeti yakalamak mümkündür. Tabi bunun için bazı püf noktalara dikkat edilmelidir. 

Su böreğinin ilk püf noktası yufkaların iyice sosu çekmesidir. Sosu çekmesi için de ıslatılan yufkaların tepsiye dizilmeden önce 5-10 dakika beklenmesi gereklidir. 

Sos bir fırça ile dağıtılarak sürülürse, yufkalar daha iyi ıslanacaktır. Ayrıca fırındaki pişirme işlemi de fanlı ayarda yapılmalıdır. Son olarak börek çektiği su ve sos nedeniyle çok kabaracağı için büyük bir fırın tepsisi kullanılmalıdır. 

HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ TARİFİ GEREKLİ MALZEMELER 

Hazır yufka ile su böreği yapmak için gerekli malzemeler şöyle:

3 adet büyük boy yumurta 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı ılık süt 
1 şişe maden suyu 
5 adet hazır yufka 
1 paket kabartma tozu
500 gram beyaz peynir 
Yarım demet maydonoz 

Hazır yufkayla en pratik su böreği tarifi! Yarım saatte bir tepsi börek hazır Bursa hayat Gazetesi -2


HAZIR YUFKADAN YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ 

Püf noktalarını ve gerekli malzemeleri anlattığımıza göre hazır yufkadan nasıl su böreği yapılacağını artık anlatabiliriz! Öncelikle malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Yapım aşamasına başlamadan önce de maydonoz ve peyniri çatalla ezerek karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra sıra sosun yapımında. 

Sos için derin bir kabın içine yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ, süt ve tuzu koyarak çırpın. Sonrasında ise sodayı yavaşça ekleyerek karıştırın. Bir büyük yufkayı fırın tepsisine düz bir şekilde serin, Kalan 4 adet yufkayı katlayın ve 4 cm genişlikte kesin. Ancak bu aşamada dilerseniz yufkaları gelişigüzel bir şekilde parçalayarak da kullanabilirsiniz. 

İki yufkanın parçalarını tüm parçalarını sosa tamamen batırın ve ardından tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığını peynirli iç harcı dökün. Daha sonra ise kalan iki adet yufkanın tüm parçalarını yine sosa bandırarak tepsiye dizin. Tepside hiç boş yer kalmamasına özen gösterin. Daha sonra ise tepsinin dışında kalan yufkayı tek tek kapatın. Kalan sosun tamamını böreğin üzerine sürün ve sosun birikme yapmamasına dikkat etin. Daha sonra tepsiyi buzdolabına alarak 10 dakika kadar dinlendirin. Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.