Hava Durumu

Faydasını öğrenen bardak bardak içecek! İncir sütünün bilinmeyen faydası açığa çıktı

Cilt güzelliğinden egzamaya kadar kullanılabilecek olan incir sütünün faydaları gören herkesi şaşırttı. Peki, doğanın bu mucizevi ürünü hangi alanda nasıl kullanılmalıdır? İşte incir sütü ve faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
Faydasını öğrenen bardak bardak içecek! İncir sütünün bilinmeyen faydası açığa çıktı

Doğanın mucizevi ürünleri, her dönem insanların çeşitli hastalıklarına tedavi imkanı sunarken, birçok bitkisel ürün bu kapsamda sıklıkla kullanılıyor. Kozmetik ürünlerin içeriklerinde de yer alan bu bitkisel ürünler ise kozmetikle birlikte değil, yalnız başına kullanıldığında büyük etkiler sunuyor. 

Doğanın elinden gelen faydaları saymakla bitmez! Hele öyle ki kozmetik ürünlere de büyük fayda sunan doğal ürünler, hem cilt hem de saç sağlığı için benzersiz etkilere sahip. Örneğin incir ve incir sütü, bu noktada doktorların da kozmetik uzmanlarının da bir hayli tercih ettiği bir ürün. Peki, incir sütü ne işe yarıyor? Faydaları neler? 

CİLT PROBLEMLERİNE BİREBİR ÇÖZÜM! 

Kozmetik dünyasında popüler olan incir sütü, cilt problemleriyle boğuşanların umut ışığı olabilir. Özellikle siğil ve et benlerini doğal yollarla tedavi etmek isteyenler için adeta bir ilaç niteliği taşır. 

Olgunlaşmamış incirlerin uç kısmında bulunan beyaz sıvı, incir sütü olarak bilinir. Bu sıvı, incirin sapından geldiği gibi kalın yapraklarında da bulunabilir. Cilt sorunlarını iyileştirmede oldukça faydalıdır ancak kullanımı dikkat gerektirir.

Faydasını öğrenen bardak bardak içeccek! İncir sütünün bilinmeyen faydası açığa çıktı Bursa Hayat Gazetesi -2

TOPUK ÇATLAKLARINA İYİ GELİR 

İncir sütünün elde edilmesi için birçok incir toplanması gerekebilir, bu nedenle oldukça değerlidir ve ulaşılması zordur. Ancak eğer ulaşabiliyorsanız, soğuk çatlaklarına birebir iyi gelir! Daha yumuşak ve sağlıklı ayaklara sahip olmak için gece yatmadan önce topuklara sürülecek bir miktar incir sütü, adeta ilaç görevi görecektir. 

SİĞİL VE BENLERİ YOK EDER

İncir sütünün en bilinen tedavileri arasında siğil ve et benleri yer almaktadır. El üzerinde oluşan siğilleri veya ciltteki benleri yok etmek için bu sütü problemli bölgelere uygulamak yeterli olacaktır. Ancak anında etki etmeyeceğinden, düzenli kullanım gerektirir. 

CİLT TONUNU EŞİTLER 

Yaz aylarında belirginleşen cilt lekeleri, sivilce izleri ve yanık lekeleri için incir sütü harika bir çözüm olabilir. Hücre yenilenmesine destek olarak izleri ortadan kaldıran incir sütü, cilt tonunu dengeleyerek daha eşit bir görüntü sunar.

İncir sütünün sivilce problemlerine iyi geldiği bilinmektedir. Düzenli kullanımıyla gözenekleri sıkılaştırır, mevcut sivilceleri kurutur ve yeni sivilce oluşumunu azaltır.

Faydasını öğrenen bardak bardak içeccek! İncir sütünün bilinmeyen faydası açığa çıktı Bursa Hayat Gazetesi -3

KULAK HİJYENİNDE BÜYÜK ÖNEM

Eskiden birçok insan, kulak içindeki mikropları temizlemek için incir sütünü kullanırdı. Sütün bir damlası, kulak içinde oluşan yaraları ve kirleri temizler. Ancak bu uygulama yalnızca yetişkinler için güvenlidir. Çocuklarda uygulanması tavsiye edilmez. 

EGZAMANIZI İNCİRLE TEDAVİ EDİN

Cilt kaşıntısı ve egzama, birçok kişinin yaşadığı bir sorundur. İncir sütü, egzama gibi durumlardan kaynaklanan kaşıntıları hafifletmek için birebirdir. Egzama olan yerlerinize İncir sütüyle masaj yaparak bu kaşıntıyı hafifletebilirsiniz.

AMAN DİKKAT FAZLA KULLANMAYIN

İncir sütü bu kadar faydanın yanı sıra yoğun miktarda kullanılmaması gereken bir üründür. Özellikle göz ve ağız çevresinden uzak tutulmalıdır. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.