Çörek otu, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. İçeriğindeki zengin antioksidanlar, antimikrobiyal ve antienflamatuar maddeler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Yapılan araştırmalar ise çörek otunun kansere karşı da koruyucu olabileceğini gösteriyor.
Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 19:14
Kaynak:
Ali KAMUR
Çörek otu yağı, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebilir. Yapılan bir araştırmada, çörek otu yağı ile tedavi edilen kanser hücrelerinin, kontrol grubuna göre daha yavaş büyüdüğü ve yayıldığı görülmüştür.
Çörek otu, bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerin, kansere yakalanma riski daha düşüktür. Çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, kansere karşı koruma sağlamasına yardımcı olabilir.
Çörek otu, serbest radikallerin zararlarını azaltabilir. Serbest radikaller, hücrelere zarar vererek kansere neden olabilir. Çörek otunun antioksidan etkisi, serbest radikallerin zararlarını azaltarak kansere karşı koruma sağlamasına yardımcı olabilir.
Çörek otu tohumlarını taze olarak tüketebilirsiniz. Çörek otu tohumlarını, salatalara, yoğurda veya yoğurtlu yemeklere ekleyebilirsiniz.
Çörek otu yağı kullanabilirsiniz. Çörek otu yağını, salata soslarına veya smoothie'lere ekleyebilirsiniz.
Çörek otu çayı içebilirsiniz. Çörek otu çayı yapmak için, bir çay kaşığı çörek otu tohumunu bir bardak kaynar suda 10 dakika demleyin.
Çörek otunun kansere karşı koruyucu etkilerinin kesin olarak kanıtlanması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Ancak, çörek otunun içerdiği zengin besin maddeleri ve antioksidanlar sayesinde, kansere karşı koruma sağlayabileceği düşünülmektedir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çörek otuyla kanserden korunun
Çörek otu, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. İçeriğindeki zengin antioksidanlar, antimikrobiyal ve antienflamatuar maddeler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Yapılan araştırmalar ise çörek otunun kansere karşı da koruyucu olabileceğini gösteriyor.
Çörek otu yağı, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebilir. Yapılan bir araştırmada, çörek otu yağı ile tedavi edilen kanser hücrelerinin, kontrol grubuna göre daha yavaş büyüdüğü ve yayıldığı görülmüştür.
Çörek otu, bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerin, kansere yakalanma riski daha düşüktür. Çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, kansere karşı koruma sağlamasına yardımcı olabilir.
Çörek otu, serbest radikallerin zararlarını azaltabilir. Serbest radikaller, hücrelere zarar vererek kansere neden olabilir. Çörek otunun antioksidan etkisi, serbest radikallerin zararlarını azaltarak kansere karşı koruma sağlamasına yardımcı olabilir.
ÇÖREK OTUNU KANSERDEN KORUNMAK İÇİN TÜKETMEK İÇİN BİRKAÇ ÖNERİ ŞUNLARDIR:
Çörek otu tohumlarını taze olarak tüketebilirsiniz. Çörek otu tohumlarını, salatalara, yoğurda veya yoğurtlu yemeklere ekleyebilirsiniz.
Çörek otu yağı kullanabilirsiniz. Çörek otu yağını, salata soslarına veya smoothie'lere ekleyebilirsiniz.
Çörek otu çayı içebilirsiniz. Çörek otu çayı yapmak için, bir çay kaşığı çörek otu tohumunu bir bardak kaynar suda 10 dakika demleyin.
Çörek otunun kansere karşı koruyucu etkilerinin kesin olarak kanıtlanması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Ancak, çörek otunun içerdiği zengin besin maddeleri ve antioksidanlar sayesinde, kansere karşı koruma sağlayabileceği düşünülmektedir.
Kaynak: Ali KAMUR
Son Haberler
MHP lideri Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma
MHP lideri Bahçeli, ülkücü şehitleri dualarla andı