Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç

Bursa Hayat Gazetesi - Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı ve Altıntaş imar planlarını yeniden hazırladı Haber

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı ve Altıntaş imar planlarını yeniden hazırladı

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı ve Altıntaş mahallelerinde yaşanan imar planı sorunlarına çözüm getirmek amacıyla başlattığı çalışmayı tamamladı. Mahkeme tarafından iptal edilen eski planların yerine hazırlanan yeni imar planları, tüm hukuki, teknik ve sosyal gereklilikleri dikkate alarak yeniden şekillendirildi. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu yeni planın kamu yararını önceleyen, üst ölçekli planlara uyumlu ve tüm mevzuata uygun bir şekilde hazırlandığını duyurdu. YENİ İMAR PLANI HAZİRAN’DA BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNDE Mudanya Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumunda, 2024 Mali Yılı Kesin Hesap Raporu oybirliğiyle kabul edilirken, Güzelyalı ve Altıntaş mahalleleri için hazırlanan yeni imar planları hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Başkan Dalgıç, yeni planın daha önceki imar planlarına göre büyük bir dönüşüm geçirdiğini ve Haziran ayında Belediye Meclisi gündemine sunulacağını açıkladı. İMAR PLANI HAZIRLIK SÜRECİNDE MAHKEME İPTALLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU Başkan Dalgıç, Güzelyalı Mahallesi'nde önceki imar planının mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından yeni plan hazırlığına girdiklerini belirtti. 2014 yılında hazırlanan planın üst ölçekli planlarla uyumsuzluk ve sosyal donatı eksiklikleri nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Dalgıç, yeni planın hukuki anlamda eksiklikleri gidermeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, bu yeni planın zeytincilik, kıyı ve kültürel miras gibi önemli koruma alanlarını dikkate alarak hazırlandığını vurguladı. KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ DESTEKLENECEK VE HAK KAYIPLARI GİDERİLECEK Yeni imar planında, özellikle sahil bandında daha önceki planlarda 3 kat olarak belirlenen inşaat yoğunluğunun, mevcut 5 katlı yapılarla uyumlu hale getirildiği belirtiliyor. Başkan Dalgıç, bu düzenlemenin kentsel dönüşüm süreçlerini kolaylaştıracak şekilde yapıldığını ve vatandaşların mevcut hak kayıplarının giderildiğini söyledi. Ayrıca, planın sosyal donatı alanları açısından zenginleştirildiği ve tüm teknik esasların yargı denetimine dayanıklı bir şekilde hazırlandığı ifade edildi. GÜZELYALI VE ALTINTAŞ İÇİN SAĞLIKLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR PLANLAMA YAPILDI Yeni imar planının, daha önceki iptal kararlarına gerekçe olan eksikliklerin giderildiği, kamu yararını gözeten ve sürdürülebilir bir planlama zemini oluşturduğu ifade ediliyor. Başkan Dalgıç, "Zeytinlik alanlara müdahalede bulunulmadan, tüm bu alanlar korundu. Kamu yararını gözeterek, teknik esaslara dayanan bir planlama süreci başlattık" dedi. Ayrıca, planın tüm mevzuata ve mahkeme kararlarına uygun olduğunu belirtti. ŞEFFAF VE KATILIMCI SÜREÇ, VATANDAŞLARDAN TAKDİR TOPLADI Mudanya Belediye Meclisi toplantısına katılan vatandaşlar, imar planlarının bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmasını takdir etti. Başkan Dalgıç'a, süreci şeffaflıkla yönetip, her aşamada halkı bilgilendirmesinden dolayı teşekkür eden vatandaşlar, yeni planlamanın kentsel gelişimi olumlu şekilde etkileyeceğini belirttiler.

Bursa Mudanya’da “Çocuk Dostu Sokak” projesinin temeli atıldı Haber

Bursa Mudanya’da “Çocuk Dostu Sokak” projesinin temeli atıldı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın öncülüğünde, Mudanya’nın merkezinde yer alan Mütareke İlkokulu çevresi, “Çocuk Dostu Sokak” projesinin temel atma törenine sahne oldu. Bu proje kapsamında, okul çevresi araç trafiğine kapatılarak, çocukların güvenle oynayabilecekleri bir oyun alanına dönüştürülecek. Törene, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Dalgıç, konuşmasında bu projeyle, çocukların daha güvenli ve özgürce oynayabilecekleri alanlar yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Çocuklarımızın daha fazla sokakta oyun oynayarak gelişmelerini sağlamak istiyoruz. Bu projenin ilk adımını Mütareke İlkokulu çevresinde atıyoruz. Çocuk Dostu Sokaklarımızı tüm Mudanya’ya yaymayı hedefliyoruz” dedi. Başkan Dalgıç, kendi çocukluk yıllarına değinerek, sokakta oyun oynayarak büyüyen bir nesil olduklarını hatırlattı. “Bugün maalesef çocuklarımızın çoğu zamanını evde, okulda ya da alışveriş merkezlerinde geçiriyor. Sokakta oyun oynayacak yerleri yok. Biz, bu sorunu ortadan kaldırmak için güvenli oyun alanları inşa ediyoruz” diye konuştu. Proje, sadece çocuklar için değil, aileler için de sosyal bir buluşma alanı olacak. Mütareke İlkokulu’nun bitişiğindeki alanda çocuklar oyun oynarken, aileler de kitap okuyabilecek ve sosyalleşebilecek. Ayrıca, alanda MUDAŞ tarafından işletilecek bir büfe de yer alacak, burada uygun fiyatlarla kaliteli hizmet verilecek. Çocuk Dostu Sokak projesinin ilk uygulaması tamamlandığında, 1.138 metrekarelik bir alan çocukların oyun dünyasına dönüşecek. Bu alanda çocuklar, akıl oyunlarıyla zihinsel becerilerini geliştirecek, trafik kurallarını öğrenecek, geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanacaklar. Ayrıca, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları da yeniden hayat bulacak. Başkan Dalgıç, “Çocuklar, yaşıtlarıyla oyun oynadıkça motor becerileri gelişecek, çevre bilinci kazanacak ve sosyal becerileri artacak. Bu alanlar, mahalle yaşamını canlandıracak ve çocuklarımızı güvenli sokaklarda arkadaşlık kurmaya teşvik edecek” dedi. Mudanya Belediyesi, bu projeyi hızla tamamlamayı ve daha fazla sokakla büyütmeyi planlıyor.

Triatlonu ile spor tutkunları Mudanya’da buluşacak Haber

Triatlonu ile spor tutkunları Mudanya’da buluşacak

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, göreve geldiği andan itibaren Mudanya’da bir triatlon düzenlemek istediğini ifade etti. Dalgıç, “Göreve gelir gelmez aklımda Mudanya’da bir triatlon organize etmek vardı. Triatlon, koşu, yüzme ve bisikleti bir araya getiren güzel bir spor etkinliğidir. Neden triatlon? Çünkü Mudanyamız her zaman üçlü kavramların şehridir. Zeytin, incir, üzüm; Güzelyalı, Trilye ve Mudanya gibi üçlü anlamlar barındırır. Tarih boyunca büyük mücadeleler vermiş ve başarmış bir ilçedir. Triatlonun Mudanya’ya çok yakışacağını düşündük ve bu organizasyonu burada gerçekleştirme kararı aldık. Triatlon Federasyonu, ilçe kaymakamımız ve Bursa spor müdürü bize her anlamda destek oldular. Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda uluslararası bir boyuta taşıyarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.  Türkiye Triatlon Federasyonu Başkan Vekili Bülent Cendik, beklediklerinden çok daha fazla katılım olduğunu belirterek, “Toplam 485 sporcumuz çeşitli mesafelerde yarışacak. M3 kategorisinde 400 metre yüzme, 8 km bisiklet ve 2.4 km koşu; yıldızlarda 500 metre yüzme, 12 km bisiklet ve 3 km koşu; sprint mesafesinde ise 750 metre yüzme, 20 km bisiklet ve 5 km koşu olacak. Mudanya’daki ilk yarışımız için heyecanlıyız. M3, yıldızlar ve gençler finalleri burada olacak. Bu puansız bir yarış olmasına rağmen çok güzel bir katılım var. Mudanya’nın bu organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi. Cendik, Mudanya’da ilerleyen yıllarda uluslararası triatlon yarışlarının da yapılabileceğini ifade etti.  Bursa Gençlik ve Spor Müdürü Rahmi Aksoy, Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Aksoy, “Mudanya’nın ilk kez ev sahipliği yaptığı bu organizasyonun geleneksel hale gelerek daha fazla sporcunun katılımıyla düzenlenebileceğine inanıyorum. Bu organizasyon, sporda marka olma hedefimize de önemli bir katkı sunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.  Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ise, Mudanya’nın tarım kenti olarak tanındığını ve ilçenin üç ünlü ürünü olan siyah incir, siyah üzüm ve siyah zeytine dikkat çekti. Terzi, “İlk kez burada triatlon düzenlenecek. Bunun geleneksel hale gelmesini umuyorum. Bu yarış için güvenlik tedbirleri aldık. Yol kapatmaları yapılacak, vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. En kısa sürede bu yol kapamalarını yaparak hem ilçemizi tanıtmayı hem de sporcularımızı en iyi şekilde yarıştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.