Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üşümezsoy’dan çok konuşulacak açıklama: "Asıl risk başka bölgede"

Marmara Depremi tartışmaları sürerken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul’da 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem beklemediğini, en fazla 6.2 seviyesinde sarsıntılar olabileceğini söyledi. Denizli ve Ege için ise 6–6.5 büyüklüğüne kadar deprem riski uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2026 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2026 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
Üşümezsoy’dan çok konuşulacak açıklama: "Asıl risk başka bölgede"

Son dönemde yaptığı deprem değerlendirmeleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Depremi tartışmaları başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Üşümezsoy, Marmara’da büyük bir deprem beklentisi olmadığını savunurken, Denizli ve bazı Ege ile Doğu Anadolu bölgelerinde 6 ila 6.5 büyüklüğüne kadar ulaşabilecek sarsıntı riskine dikkat çekti.

Üşümezsoy’dan çok konuşulacak açıklama:

MARMARA DEPREMİ TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE

İstanbul’da 7 ve üzeri büyüklükte büyük bir deprem beklemediğini ifade eden Üşümezsoy, Marmara Denizi’nde tek parça ve dev bir fay hattı bulunduğu görüşüne katılmadığını belirtti.

Üşümezsoy, “İstanbul’da büyük deprem beklentisi bir senaryo üzerinden büyütülüyor. Parçalı faylar nedeniyle en fazla 6.2 büyüklüğünde sarsıntılar olabilir” dedi.

Üşümezsoy’dan çok konuşulacak açıklama:

ADANA, MALATYA VE EGE İÇİN DEĞERLENDİRME

Adana bölgesine ilişkin de konuşan Üşümezsoy, Doğu Anadolu Fayı’nın şehirden geçtiği yönündeki görüşleri doğru bulmadığını ifade ederek, bölgede 6.1–6.2 büyüklüğünü aşmayan depremler görülebileceğini söyledi.

Malatya ve Pötürge hattında ise stres birikiminin sürdüğünü belirten Üşümezsoy, 6.5’e yaklaşan sarsıntı ihtimaline dikkat çekti.

Ege Bölgesi için de değerlendirmede bulunan Üşümezsoy, Marmaris açıkları ve çevresinde 6 büyüklüğüne kadar depremlerin yaşanabileceğini, ancak büyük ölçekli bir deprem beklentisi olmadığını savundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.