Hava Durumu

#Adana

Bursa Hayat Gazetesi - Adana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kirada uzlaşamayınca sokağa atıldılar! "75 bin TL" istendi Haber

Kirada uzlaşamayınca sokağa atıldılar! "75 bin TL" istendi

İddiaya göre, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde iki çocuğu ile birlikte yaşayan Ayşe Yüce (42), kira bedelinde uzlaşamadığı ev sahibi tarafından evden çıkarılarak sokağa atıldı. Eşyalarının sokağa taşındığından işte olduğu esnada 10 yaşındaki oğlu E.Y.'nin telefonuyla haberdar aldığını anlatan Yüce, "Oğlum aradı, 'anne evimizi dışarıya atıyorlar' dedi. Ben bir gün süre istememe ve eşyalarımın sokakta kalmamasını talep etmeme rağmen o bir gün süreyi vermediler. Biz o geceyi yağmurlu havada eşyalarımla birlikte sokakta geçirdik" dedi. YILLIK 18 BİN TL ÖDÜYORDU, 75 BİN TL İSTENDİ Yıllık olarak ödediği 18 bin TL'lik kira bedelinin 75 bin TL'ye çıkarılmak istendiğini anlatan Yüce, "Ben ise kirayı en fazla yüzde 100 artırabileceğimi söyledim. Bunu kabul etmedi. 'Yalnız insanlarsınız, elektriğinizi ve suyunuzu keserim' şeklinde beni tehdit etti. Bunları da yaparak beni elektriksiz ve susuz bıraktı. Ben tekrar mahkemeye giderek savcılık kararı ile elektriğimi ve suyumu açtırdım. Davalık olduk. Devlet 18 bin TL'lik bedel belirledi ve bu bedeli bana verilen banka hesabına yıllık kira bedeli olarak 35 bin TL yatırdım. Buna rağmen bana tahliye kararı çıkmış ve bundan benim haberim yok. Hiçbir kağıt ya da bilgi gelmeden benim eşyalarımı dışarıya atıp çocuğumla birlikte eşyalarımı ben bu halde buldum" şeklinde konuştu. "YÜZDE 500 ZAM İSTEDİ" Evde ikinci yılını doldurduğunu kaydeden Yüce, "İlk yıl kiramı 1 yıllığına peşin ödedim. İlk ev sahiplerim çok iyiydi. Hiçbir sorun yoktu. İkinci yılımın 5. ayında ev, yeni ev sahibim tarafından satın alındı. İlk önce anlaştık, parayı hesabına attım. İki ay sonrasında ise ev kiralarına zam geldi. Benim ödediğim yıllık bedeli geri gönderdi ve evden çıkmamı istedi. Ben de bunun üzerine parayı tekrar geri gönderdim. Yaklaşık 10 defa bu şekilde karşılıklı bir biçimde parayı ev sahibi ile birbirimize gönderdik. Yüzde 500 şeklinde bir zam istedi. Hangi vicdan kabul eder? Kim ödeyebilir bunu? 1 yıllık benim ödediğim kira bedeli şu an onun hesabında. Ve bu parayı devletin bana açtığı iban ile gönderdim. Nasıl oldu, nasıl çıkardı bizi anlamıyorum" ifadelerini kullandı. Şu anda iki çocuğu ile birlikte yaşayacağı yeni bir ev aradığını da belirten Yüce, "Bir ev bulup taşınmayı istiyorum. İnsanlar da zaten ev aradığımı, eşyaların da olmadığını duyunca daha da fazla kirayı artırıyor. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum, sokakta kaldık" dedi.

Sarının farklı tonlarıyla doğal stüdyoyu andırıyor Haber

Sarının farklı tonlarıyla doğal stüdyoyu andırıyor

Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip Çukurova'da, halk arasında "günebakan" olarak da adlandırılan ayçiçeği, yapraklarının açmasıyla sarının farklı tonları ve güzelliğiyle ilgi topluyor. Ülkenin yağlık ayçiçeği ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayan Adana'da ayçiçeğin açıp yüzlerini güneşe dönmesinin ardından fotoğraf tutkunları, tarlaları doğal stüdyo olarak kullanıyor. Özellikle gün doğumu ve batımına yakın saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen ayçiçeği tarlaları, görenleri kendisine hayran bırakıyor. EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK Ekonomik değeri en yüksek olan bitkilerden olan ayçiçeği, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de tarımsal üretimde önemli yer tutuyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla önemi daha da artan ayçiçeğinden Adana genelinde bu yıl 650 bin dekardan 220 bin ton civarında rekolte hedefleniyor. “GEÇEN SENE YÜZ GÜLDÜRMEDİ” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Ayçiçeği genelde en çok kıraç bölgelerde ekilir. Kıraç bölgelerde çiftçimiz buğday ve ayçiçeğini dönüşümlü eker genelde. Ayçiçeği geçen sene ovamızda 750 bin dekar alanda ekildi. Geçen yıl kıraç bölgelerde dönüm başına 150-200 kilogram verim aldık. Birçok ürünün hammaddesi olan ayçiçeği geçen sene çiftçinin yüzünü güldürmedi” diye konuştu. “HAVALAR BÖYLE GİDERSE VERİM GÜZEL OLACAK” Bu sene ayçiçeği veriminin iyi olduğuna dikkat çeken Doğan, “Bu sene ayçiçeğinde verim güzel. Ayçiçeğinin sarı tablaları büyük ve çiçek açtı. Havalar böyle serin ve yağışlı giderse verim güzel olacak. Fakat Haziran ayında havalar çok sıcak giderse verim azlığı olur. Ayçiçeğinin de buğday ve mısır gibi Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınmasını bekliyoruz. Hükumetimiz tarafından destek primlerinin arttırılmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Stokçuluk mu yapılıyor? Kurban fiyatları arttı iddiası Haber

Stokçuluk mu yapılıyor? Kurban fiyatları arttı iddiası

Kurban Bayramı’na 1 ay kala Adana’da küçükbaş kurbanlıklar satışa çıkmaya başladı. Adanalı hayvan satıcıları, binbir emekle yetiştirdikleri kurbanlık koyunların önce tüylerini kırptı, daha sonra da yıkadı. Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği dün keçi ve koyun kilogram fiyatlarını 270 lira olarak açıklarken, fiyatları fazla bulan Adana Kasaplar Odası ise vatandaşların 24 Mayıs’ta kendilerinin açıklayacağı fiyata itibar etmesi gerektiğini söyledi. Kurbanlık koyunlarını satışa hazır hale getiren Zafer Oğuz, İhlas Haber Ajansı muhabirine 270 lira olarak açıklanan fiyatın anormal olduğunu belirterek, “Kurban hazırlıkları başladı. Bayram öncesi her gün hayvanların rutin bakımları yapılıyor, tüyleri kırpılıp yıkanıyor. Fiyatlar 270 lira olarak açıklandı ancak bu fiyatlar bizi üzdü. 270 lira olursa biz satıcılar ne kadardan satacağız. Bu şekilde fiyat olamaz” dedi. “KOYUN FİYATLARINDA BÜYÜK BİR OYUN VAR” 1 hafta içerisinde canlı koyun kilogram fiyatlarına 30 lira zam yapıldığını belirten Oğuz, koyun stoklaması yapıldığını söyleyerek, “1 hafta içerisinde fiyatlara 30 lira zam yapıldı. 270 lira gibi bir fiyat olamaz. Bizler 230-240 lira fiyat bekliyoruz ve hakkı da budur. Büyük firmalar bu fiyatları etkiliyor. Hükümetimize karşı da kötü bir etken. Geçen hafta 6-7 bin liraya sattığım koyunu bu hafta 9 bin liraya satmak zorunda kalıyorum ve müşteri ile sorun yaşıyorum. Koyun fiyatlarında büyük bir oyun var. Amaçları sosyal medyada gündem oluşturmak. Bu fiyatlar parası olana para katıyor” diye konuştu. Koyun fiyatlarının devlet tarafından belirlenmesi gerektiğini savunan Oğuz, “Sabit bir fiyat olacak ve kimse bu fiyatlara müdahil olamayacak. Geçen hafta toptan 170-175 liraya aldığım koyunu bu hafta 210 liraya satıyorlar. Ne değişti 1 haftada. Mazot aynı kaldı, nakliye aynı fiyat. 1 haftada 30-40 lira nasıl zam yapıldı?” diye konuştu.

Akrabalarından zarar görünce tepkisini bu şekilde gösterdi Haber

Akrabalarından zarar görünce tepkisini bu şekilde gösterdi

Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan Şahin Ataban (40), Sinanpaşa Mahallesi’nde 3 sene önce sıkma ve ev yemekleri satmak için küçük bir iş yeri açtı. Ancak iddiaya göre Ataban’ın akrabaları iş yerini sürekli zabıtaya şikayet edip Ataban’ın iş yapmasını engelledi. ‘AKRABALARIM GİREMEZ’ DÖVİZİ ASTI Akrabalarıyla sürekli sorunlar yaşayan Ataban, en sonunda akrabalarıyla görüşmemeye başladı. Ayrıca Ataban, iş yerinin girişine ‘Akrabalarım giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. Dövizleri görenler ise fotoğrafını çekip sosyal medyada ve aile gruplarında paylaşmaya başladı. “AKRABALARINIZLA GÖRÜŞMEYİN” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Şahin Ataban, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Yabancıdan bir sorun gelmez. Akrabalarım olmayınca her şeyin sahibi oldum. Ben su satarak bu işlere başladım ve kendi iş yerimi açtım. Akrabalarım beni gördükçe su satıyorum diye küçümsediler. Rabbim onları ters çevirdi ve bana böyle bir yer nasip etti. İnsanlara tavsiyem akrabalarınızla görüşmeyin” ifadelerini kullandı. “DAHA BÜYÜK YAZI ASACAĞIM” Hiçbir akrabasından yardım göremediğini anlatan Ataban, “Amcamın çocuklarının durumu çok iyiydi ama bana hiç yardımcı olmadılar. Buraya gelmeyen kalmadı. Vergi dairesi, polis, zabıta hepsi geldi. Ben burada ekmeğimin peşindeyim. Ben de en sonunda böyle bir yazı astım, akrabalarım da bunu gördüler. Eğer Allah nasip ederse daha büyük bir yer açarsam daha büyük yazı asacağım” diye konuştu. Öte yandan Şahin Ataban, yazıyı görenler tarafından olumlu tepkiler aldığını da belirtti. Yazıyı görüp şaşıran müşterilerden Mustafa Coşkuner, “Benim bildiğim akraba akrabaya destek verir ama bu adam demek zarar görmüş. Haklı da olabilir” dedi.

Adana'da 250 bin kişilik ilçede çöp isyanı Haber

Adana'da 250 bin kişilik ilçede çöp isyanı

Uzun yıllar vahşi depolama ile çöp yığınlarının oluştuğu, kilometrelerce öteye rüzgarla koku yayan Sarıçam ilçesinde bulunan Sofulu Çöplüğü, 2008 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Yap İşlet Devret Modeli ile özel bir firma tarafından Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne dönüştürüldü. İlk yapıldığı dönemde etrafında çok az ev bulunan ve yeri uygun olan ancak 2010 yılında çöplüğe 1 kilometre uzakta Yeni Adana Stadyumu’nun temelinin atılmasıyla birlikte imara açılan bölgede binlerce apartman inşa edildi. Bazı apartmanlar ise tesisin hem yanı başına hem de karşısına yapıldı. Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yurtlar ve birçok okulun da bulunduğu bölgede oturmaya başlayanlar Sarıçam Platformu’nu kurup tesisin çevre ve insan sağlığına zararları sebebiyle taşınması ya da tamamen kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Ancak platform, mahkemeden sonuç alamadı. Hem vatandaşlar hem de uzmanlar şimdi sosyal medyadan kampanyalar başlatarak yetkililere seslerini duyurup, yeni yerleşim yerinin adeta ortasında kalan çöplüğün şehir dışına taşınmasını istiyor. “TESİSLER YERLEŞİM YERİNDEN UZAKTA OLMALI” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara, “Çöplerin usulüne uygun olarak depolanması ve taşınması çok önemli bir konu. Bunun her aşaması gerçekten insan sağlığını etkileyen faktörlerle doludur. Çöplerin ilk etapta evlerde, iş yerlerinde ve fabrikalarda toplanıp daha sonrada yok edilmesi önemli bir olay. Ancak bu depolanma alanlarının olabildiğince yerleşim merkezlerine uzak olması gerekmektedir” dedi. “ARTIK UYGUN BİR BÖLGE DEĞİL” Çöplük çevresinde oturmanın halk sağlığı açısından çok uygun olmadığını anlatan Prof. Dr. Kara, “İnsan sağlığına etkilerini hem biyolojik hem de hava sağlığına etkisi yönünden değerlendiriyoruz. Bir de işin sosyal boyutu var. Bunlar depolandığında bazı organik maddeler olduğu için içerisinde mikroorganizmalar üreyeceğini ve insan sağlığına olumsuz yönde etkilerinin olacağını düşünüyoruz. Bu çöplük için ilk kurulduğu yıllarda o bölge çok uygundu. İmara açık bir alan değildi ve nüfus yoğunluğu yoktu. Ancak artık orası çok uygun bir bölge değil. Başka alanlar seçilmesini öneririm ben halk sağlığını koruma açısından” ifadelerini kullandı. “KOKUDAN DURAMIYORUZ” Çöplüğün yanındaki apartmanda oturan Fadime Karataş isimli vatandaş, “Çok rahatsız oluyoruz bu kokudan. Yazın daha kötü oluyor koku. Kokudan duramıyoruz. Bu çöplük buradan kalksın” diye konuştu. “ÇOK PİS KOKUYOR” Ebru Nur Arslan isimli mahalleli ise kokudan rahatsız olduklarını belirterek, “Günün belirli saatlerinde çok pis kokular geliyor. Sıcak havalar da geldi. Bu çöp kokusu nedeniyle Sarıçam’da artık hayat kalmadı. Dünyanın bütün çöplerini sanki burada topluyorlar gibi çok pis kokuyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.