Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emlakçılar ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ilanlarında fahiş fiyat artışları yapan kişi ve kurumlara karşı mücadelesini sürdürüyor. Son olarak bin 416 kişi hakkında işlem yapılırken, toplamda 172 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2025 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2025 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
Emlakçılar ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, internet ortamında yayımlanan taşınmaz ilanlarında görülen fahiş fiyat artışlarına karşı kararlı adımlar atıyor.

Mayıs ayında yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile fiyatların piyasa gerçeklerinden kopmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yeni düzenleme kapsamında sadece emlak ofisleri değil, ilanı yayımlayan bireyler ve taşınmaz sahipleri de yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor.

Emlak sektörü ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi - Bursa Hayat Gazetesi-2

SON DÖNEMDE 256 KİŞİYE 34,9 MİLYON TL CEZA

Bakanlık, elektronik ilan platformlarında yayınlanan taşınmaz ilanlarını titizlikle inceleyerek, piyasa değerleriyle uyuşmayan artışlara dair detaylı analizler yaptı.

Bu incelemeler sonucunda, 70 taşınmaz sahibinin ve 186 emlak işletmesinin fahiş fiyat uyguladığı tespit edildi. Toplamda 256 kişi hakkında 34 milyon 900 bin TL idari para cezası uygulandı.

Emlak sektörü ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi - Bursa Hayat Gazetesi-3

TOPLAMDA BİN 416 KİŞİYE 172 MİLYON TL CEZA!

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bugüne kadar yürütülen denetimler neticesinde bin 416 kişi hakkında işlem yapıldı ve toplam 172 milyon TL tutarında idari para cezası kesildi.

Bu yaptırımlar, emlak piyasasında şeffaf, adil ve rekabetçi bir yapının oluşturulması için atılan en önemli adımlar arasında yer alıyor.

Emlak sektörü ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi - Bursa Hayat Gazetesi-4

HEDEF: VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi amacıyla tüm tedbirler kararlılıkla alınmaktadır.”

Açıklamada ayrıca, fahiş fiyat artışlarının sadece sektörü değil, toplumun tüm kesimlerini etkilediği vurgulanarak denetimlerin aralıksız süreceği ifade edildi.

Emlak sektörü ve ev sahipleri radarda! 172 milyon TL ceza kesildi - Bursa Hayat Gazetesi-6

ŞEFFAF VE DENGELİ BİR PİYASA İÇİN DENETİMLER SÜRECEK

Ticaret Bakanlığı, gelecekte de hem emlak işletmelerine hem de bireysel ilan sahiplerine yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti. Bakanlık, şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının korunması adına tüm paydaşları yasal düzenlemelere uygun hareket etmeye çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.