Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Belediyesi'nden genç girişimcilere ilham veren buluşma

Osmangazi Belediyesi'nin gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla düzenlediği "Girişimci Kafası" söyleşileri, başarılı iş insanlarını gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Son programın konuğu Ottonom Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2025 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2025 15:15
Muhabir: Nagihan ER
Osmangazi Belediyesi'nden genç girişimcilere ilham veren buluşma

Osmangazi Belediyesi, gençlerin girişimcilik ruhunu güçlendirmek ve iş dünyasında kendilerine sağlam bir yol çizmelerini sağlamak amacıyla başlattığı “Girişimci Kafası” söyleşilerini sürdürüyor. Her hafta farklı bir başarılı girişimcinin katılımıyla gerçekleşen program, gençlerin kariyer yolculuklarına ilham kaynağı oluyor.

Osmangazi Belediyesi'nden genç girişimcilere ilham veren buluşma - Bursa Hayat Gazetesi-2

İSMAİL ÖZCAN’DAN BAŞARIYA GİDEN YOLUN ŞİFRELERİ

Bu haftaki söyleşinin konuğu Ottonom Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan oldu. Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Özcan, sıfırdan kurduğu mühendislik firmasının uluslararası başarılara nasıl imza attığını gençlerle paylaştı.

“Gençken Jim Carrey’nin ‘Yes Man’ filminden çok etkilenmiştim,” diyen Özcan, “Her fırsata evet demeye başladım. Her evetle yeni bir ekip kurduk, yeni projelere adım attık. Bu cesaret bize büyüme getirdi” sözleriyle gençlere cesaretin önemine dikkat çekti.

Osmangazi Belediyesi'nden genç girişimcilere ilham veren buluşma - Bursa Hayat Gazetesi-3

“TÜRK MÜHENDİSLİĞİ İLE DÜNYA’YA AÇILDIK”

2016 yılında kurduğu Ottonom Mühendislik firmasının temel amacını "Dünya’ya Türk mühendisliğini göstermek" olarak tanımlayan Özcan, gençlerin yerli firmalarla çalışarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Özcan, “Yerel deneyimle kazanılan bilgi ve beceriler, global pazarda rekabet için güçlü bir temel oluşturur. Standartlarını geliştiren her genç, bir sonraki adımda ihracata açılabilir” dedi.

BAŞKAN AYDIN’A TEŞEKKÜR

Programda konuşan Özcan, Osmangazi Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle gençlerin yolunu aydınlatmasının büyük bir sosyal sorumluluk olduğunu belirtti. Özcan, “Girişimcilik heyecanı taşıyan gençlerle bir araya gelmek beni mutlu etti. Bu fırsatı sunduğu için Başkan Erkan Aydın’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.