Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya 665 konutta ihale süreci başladı! 2 yıl içinde teslim edilecek

Bursa'nın dağ ilçelerinde, Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'da inşa edilecek 665 TOKİ konutu için ihaleler duyuruldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, dar gelirli vatandaşlar için konforlu ve çevre dostu evler inşa edilecek. İhalelerin sonuçlarıyla birlikte 2 yıl içinde konutlar sahiplerine teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2025 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2025 15:14
Kaynak: İHA
Bursa'ya 665 konutta ihale süreci başladı! 2 yıl içinde teslim edilecek

Bursa'nın dağ ilçelerindeki Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'da inşa edilecek 665 TOKİ konutu için ihale süreci başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, dar gelirli vatandaşlar için modern ve çevre dostu konutlar inşa edilecek.

Konutların inşa edileceği bölgelerle ilgili ihale tarihlerinin açıklanmasının ardından, yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanması planlanan konutlar, sahiplerine teslim edilecek. Yerel ve yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek olan bu konutlar, sıfır atık uyumlu, enerji verimli ve iklim dostu malzemelerle yapılacak. Ayrıca, projede yenilenebilir enerji sistemlerine de yer verilecek.

HARMANCIK'TA 152 KONUT, DÜKKAN VE CAMİİ YAPILACAK

Harmancık ilçesinin Merkez Mahallesi'nde 152 adet konut, 4 dükkan ve 1 caminin inşaatı için ihale açıldı. Ayrıca, altyapı ve çevre düzenlemeleri de ihale kapsamında olacak. Başvurular elektronik ortamda EKAP üzerinden yapılacak olup, son başvuru tarihi 29 Ocak 2025 saat 12.00 olarak duyuruldu.

BÜYÜKORHAN'DA 103 KONUT İNŞAATI İÇİN İHALE

Büyükorhan ilçesinin Orhan Mahallesi'nde 103 adet konut inşaatı ve altyapı çalışmaları için de ihale açıldı. Bu ihale için son başvuru tarihi ise 17 Şubat 2025 saat 14.00 olarak belirlendi.

ORHANELİ'NİN 3. ETABINDA 270 KONUT YAPILACAK

Orhaneli ilçesindeki 3. etapta yer alan 270 adet konutun inşaatı da başvurulara açıldı. Başvuruların son tarihi ise 12 Şubat 2025 saat 14.30 olarak açıklandı.

KELES'TEKİ KONUT PROJESİ İÇİN İHALE TARİHİ NETLEŞMEDİ

Keles ilçesinde yapılacak 140 adet konutun inşaatı ve çevre düzenlemesi için ihale tarihi henüz netleşmedi. Ancak, bu projenin ihale tarihinin Mayıs 2025’te yapılması planlanıyor.

İHALE KAZANAN FİRMALAR İŞE BAŞLAYACAK

İhaleleri kazanan firmalar, sözleşmeyi imzaladıkları tarihten itibaren 10 gün içinde işe başlayacak. Konutlar, tünel kalıp sistemi ile inşa edilecek ve projelerin yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Bu projeler, Bursa'nın dağ ilçelerinde sosyal konut ihtiyacını karşılamayı amaçlarken, çevre dostu ve yenilikçi çözümlerle inşa edilecek. TOKİ'nin gerçekleştirdiği bu projeyle dar gelirli ailelerin daha sağlıklı ve sürdürülebilir konutlarda yaşamaları sağlanacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.