Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEKSİAD’da Mehmet Bayezit Güven tazeledi

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) 12. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Mehmet Bayezit, tek aday olarak girdiği seçimde oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2025 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2025 09:44
Muhabir: Nagihan ER
BEKSİAD’da Mehmet Bayezit Güven tazeledi

Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün çatı kuruluşu olan BEKSİAD, 12. Olağan Genel Kurulu’nu Merinos Davet’te gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay gibi protokol üyelerinin katıldığı toplantıda, Mehmet Bayezit yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Sektörün 2 bin işletme ve 75 bin kişilik istihdam gücüne dikkat çekilen genel kurulda, tasarım ve sürdürülebilirlik odaklı yeni yol haritası açıklandı.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Merinos Davet Yıldırım Bayezid Salonu’nda geniş bir katılımla icra edildi. Mevcut Başkan Mehmet Bayezit’in liderliğindeki tek liste ile gidilen seçimlerde, Bayezit oybirliğiyle 2 yıl süreyle yeniden göreve getirildi.

SEKTÖRÜN DEV TEMSİLCİSİ

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayezit, derneğin 22 yıllık birikimiyle Türkiye’nin bu alandaki en güçlü temsilcisi olduğunu vurguladı. Bursa’nın üretim kültürüne değinen Bayezit, "Vişne Ticaret Bölgesi bugün ürünlerini 60’tan fazla ülkeye ulaştıran dev bir sistem haline gelmiştir. 2 bin işletme ve 75 bin kişilik istihdamımızla sadece üretim değil, dünyanın çocuklarını giydiren bir Türk markasıyız" ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜMÜN LİDERİ BEKSİAD OLACAK

Küresel ekonomideki zorluklara ve artan üretim maliyetlerine dikkat çeken Bayezit, yeni dönemde sektörün Ar-Ge, tasarım, markalaşma ve dijitalleşme odaklı bir dönüşüm sürecinden geçeceğini belirtti. Özellikle yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi düşük üretim modellerinin uluslararası rekabetteki önemine işaret eden Bayezit, bu sürecin liderliğini BEKSİAD’ın üstleneceğini dile getirdi.

PROTOKOLÜN TAM DESTEĞİ

Genel kurula katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BEKSİAD’ın Bursa ve ülke ekonomisine sunduğu katma değeri takdir ederek, belediye olarak yeşil dönüşüm ve dijital üretim projelerinde sektörün yanında olacaklarını ifade etti. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise dünya genelindeki üretim daralmasına ve Çin’in yarattığı haksız rekabete vurgu yaparak, Bursalı sanayicilerin birlik ruhuyla bu zorlukları aşacağına inandığını söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da derneğin sosyal farkındalık projelerindeki başarısına değindi.

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Mehmet Bayezit başkanlığındaki BEKSİAD’ın yeni yönetim kurulu; Faruk Yılmaz, İsmail Çolak, Mustafa Yılmaz, Yalçın Uslu, Cüneyt Bircan, Rıfat Çakar, Serkan Çetintaş, Melih Yeşilçiçek, Azem Gün, Yusuf Arıkan ve Özkan Şenyurt isimlerinden oluştu.

Programın sonunda, geçmiş dönem yönetim kurulunda görev yapan üyelere teşekkür plaketi takdim edildi. Genel kurul, yeni yönetimin davetlilerle birlikte çektirdiği toplu fotoğraf ile sona erdi.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.