Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 4. BPFDD Şükrü Şankaya Balkan Master Futbol Turnuvası, Balkan ülkeleri ile Türkiye arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurarak sporun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2026 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2026 12:30
Muhabir: Fethiye AKIN
Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu

Bursa, anlamlı bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 4. BPFDD Şükrü Şankaya Balkan Master Futbol Turnuvası, Balkan ülkeleri ile Türkiye’den veteran futbolcuları bir araya getirdi.

Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu - Bursa Hayat Gazetesi-2

BALKANLAR VE TÜRKİYE AYNI SAHADA BULUŞTU

Nilüfer İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda gerçekleştirilen turnuvada Bulgaristan’dan Beroe Master, Kosova’dan Prizren Master ile Türkiye’den Gemlik Belediye Master ve BPFDD Master takımları sahaya çıktı.

Uzun yıllar profesyonel futbol oynamış eski futbolcuların mücadele ettiği karşılaşmalar, centilmenlik ve dostluk görüntüleriyle dikkat çekti. Turnuva boyunca sporcular, rekabetin yanı sıra kardeşlik ve dayanışma ruhunu da sahaya yansıttı.

Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu - Bursa Hayat Gazetesi-3

BAŞKAN ERKAN AYDIN SAHADA FUTBOLCULARLA BULUŞTU

Turnuvaya katılan Erkan Aydın, eski futbolcularla bir araya gelerek sahaya indi ve sporculara başarılar diledi. Açılış maçının sembolik başlama vuruşunu gerçekleştiren Aydın, organizasyonun hem sportif hem de kültürel açıdan önemli bir buluşma olduğunu vurguladı.

Aydın, turnuvanın Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki dostluk bağlarının güçlendiğini ifade etti.

Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu - Bursa Hayat Gazetesi-4

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK ORTAMI HAKİM”

Turnuvada Bulgaristan temsilcisi Beroe Master oyuncularından Sezgin Hocaoğlu, organizasyonun dostluk içinde geçtiğini belirterek sakatlıksız bir turnuva temennisinde bulundu.

Gemlik Belediye Master oyuncusu Metin Aydemir ise turnuvanın yıllardır dostluk ortamında sürdüğünü ifade ederek Balkan ülkeleri ile kurulan spor köprülerinin önemine dikkat çekti.

Balkan Master Futbol Turnuvası Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu - Bursa Hayat Gazetesi-5

FUTBOLUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ÖNE ÇIKTI

Turnuva boyunca sahada rekabetin yanı sıra dostluk, saygı ve kardeşlik ön plana çıktı. Veteran futbolcular, yıllar sonra yeniden sahaya çıkarak hem yeteneklerini sergiledi hem de sporun birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi.

Final karşılaşmalarının ardından turnuva sona erecek ve düzenlenecek ödül töreniyle takımlara kupaları takdim edilecek. Organizasyon, sporun evrensel diliyle Balkanlar ve Türkiye arasında güçlü bir bağ kurarak Bursa’da unutulmaz anlara sahne oldu.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.