Hava Durumu

'Kızılay Türkiye'nin gururudur!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2019 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2019 07:36

Türk Kızılay Derneği Bursa Şubesinin genel kurulunda söz alan bütün konuşmacılar söze ; "Kızılay Türkiye'nin gururudur... " diye başladılar.

Bu gurur hepimizin.

Toplumsal ortak değerimiz. Her kesimin kıvanç duyduğu, onurlandığı dünyanın en önemli yardım kurumudur Kızılay.

Dünyanın neresinde bir insanlık dramı varsa orada mutlaka Kızılay vardır.

Kızılay, afet yaşanan en ulaşılmaz noktada insanın aşıdır, evindir, sıcak bir kucağıdır.

"Nerede bir dram varsa orada Kızılay'la yaşanan mutluluk vardır... ""

Afrika'da yaşanan her daim, "kadermiş gibi reva görülen "" insanlık dramının asırlardır devam etmesine rağmen en gelişmiş ülkelerin, sağır, duymaz, görmez

oldukları bu dünyada "sıcak bir kucak" olan Kızılayn varlığı, "vicdanı olan" her ülke yöneticisinin oralardaki ""vicdanı" olmuş, haklı bir gururumuzdur.

""KIZILAY GÖZ BEBEĞİMİZ... ""

Çok "elit "" bir kongre oldu.

70 'Li yıllarda ""sağ" ve ""sol"" un toplumu kampları böldüğü dönemde yaşadığım bir genel kurulu hatırladım. Ne kongreydi be... O yıllarda bir kesimin "ele geçirdiği" Kızılay'ı, bizim cenah "ele geçirme" savaşı vermişti. Iki kez iptal edilmiş, bir taraf kazanınca diğer taraf itiraz ederek iptal ettirmiş, Diğer taraf kazanınca öteki itiraz edip Kongresi iptal ettirmişti.

Yenilenen kongre büyük kavgalara neden olmuştu. Allah selamet versin Kenan Mengüç ağabeyime. Bizim cenah adına Kızılay'ın Hayır -Hasenat kurumu olduğu gerçeği ile yönetiminin bizde olması için çok büyük mücadeleler verdiğini hatırladım da...

Hafta sonu yapılan kongre gerçekten, Kızılay'ın adına yakışır çok "elit" bir kongre oldu.

Genel kurul salonuna girişten itibaren tam bir olgunluk hakimdi.

Hemen girişte yer alan, Kızılay'ın asırlık geçmişinden oluşmuş fotoğraf sergisi çok iyi düşünülmüş.

İnsanın içini vicdanı, bir hoş bir hüzün kaplıyor. Dünyanın hangi köşesinde yaşandığını bilmediğim dramın görüntüsü Kızılay'ın varlığı ile mutlu bir his olarak içimi kapladı. "Hayır, hasenat" mutluluğu. Ne mutlu bunu ulusumuza yaşatanlara.

Bursa iş çevrelerinin ve siyasetinin önde gelenlerinin katıldığı Genel Kurul'un Divan Başkanlığını bir önceki dönem milletvekili Zekeriya Birkan, yaptı.

Kongreyi açış konuşmasında , " 'Kızılay bizim göz bebeğimiz, Kızılay, Türk insan gücünün dünyaya merhamet dağıtan elidir" diyerek genel kurulu açan Zekeriya Birkan, " dünyanın neresinde bir dram varsa Türk Kızılay oradadır' " diyerek Kızılay'ın manevi varlığının bir kaç cümleyle izah etti.

Kızılay Bursa Başkanı Davut Gürkan, derneğin faaliyetlerini anlatırken bundan sonraki hedeflerinin Bursa'ya Huzurevi ve Yaşlı Sağlık Bakım Merkezi açmak olduğunu açıkladı. Davut Gürkan, " 'Kızılayn tek gelir kaynağı sadece ve sadece Hayır severlerin bağışı" olduğunun olgusuyla " 'Bursalı sanayici ve işadamlarının ortaklığını beklediklerini vurgulayarak " 'Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği, Bursa Ticaret Sanayi Odası ile Bursa Kızılay olarak daha güçlü yardım Kurumu olmak istediklerini"" dile getirdi.

Toplanan yardım ve bağışların mutlaka amacına uygun kullanılacağının teminatı olduklarının bundan sonrada olacaklarının garantisini veren Davut Gürkan' ın konuşmasının en dikkat çeken kısmı Kızılay Felsefesini anlatan cümlesi oldu :

" 'Kızılaycılık; mezara kadar değil, ahirette de devam eden bir ayrıcalıktır. "

Kızılay'ın Bursa'ya kazandıracağı " 'Yaşlı Sağlık Bakımevi ve Huzurevi" projelerinin Bursalı sanayici ve işadamları ile ortaklaşa gerçekleştirilebilecek hedeflerdir.

Gerçekleşmelidir.

BABADAN KIZILAYCI MUTLU KESKİN...

Bizim kuşak siyasetinin tanınan isimlerinden Mutlu Keskin'i Kızılay Genel Kurulunda delegelerden biri olarak görünce kısa sürede olsa geçmişi konuşma fırsatını yakaladım. Mili Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi'nde siyaset yapmış ve Bursa Kızılay'ında görev yapmış rahmetli İ smet Keskin' den cemiyetciliği devralan Mutlu Keskin, bizim kesimin siyasi hayatında önemli bir yeri var. 70'li yıllarda Kızılay için yaşanmışlıkları güzel bir anı olarak yad ettik.

31 Mart yerel seçimlerinde doğup büyüdüğü Yıldırım'da Belediye Meclis Üyesi adayı olan Mutlu KESKİN' in belediye hizmetlerinde Yıldırım'a faydalı işlerde katkı sağlayacağına inandığımı belirtmeliyim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.