Hava Durumu

BÜYÜK ŞEYTAN AMERİKA!

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2016 09:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 09:52

"Allah mahz-ı şer olarak şeytanı yaratmıştır. Onda hayra müteallik dıfatlar yoktur. O ism-i Mudill'in mazharı olarak yerilmiş (mezmum) sıfatlarla donatılmıştır. Fesad, hile, idlâl, küfür, inkâr, yalan, kin, hased gibi sıfatlarla mahluktur. Bu sıfatlar dahi; istila, kibir, tasallut, ceberrut, kan akıtmak, gözyaşı döktürmekten, acı ve elem çektirmekten zevk almak gibi sıfat-ı kahriyeyi haizdir." (Füsus ul Hikem)

İbn-i Arabinin Füsus ul Hikem'indeki 'Adem Faslı'nı okuduğumda, sanki Şeytanın hariçteki görünümünün Amerika olduğu, onu tasvir ve tarif ettiği zannına varıyorum. Zira o İblis'in bütün sıfatları ve mel'anetleri, bugün Amerika tarafından koca yeryüzünde uygulanmaktadır. Büyük ve küçük şeytanlar (Amerika, İsrail) Ortadoğu'da ve husussan İslam Alemi'nde, ısrarla kan, zulüm, kaos ve gözyaşı pahasına sürdürdüğü ve takip ettiği lain politikaları hiç değişmedi, inat ve temerrutla sürüyor. Malumunuz 'İnad ve temerrud' dahi şeytanın sıfatlarındandır.

Başlıkta ifade edildiği gibi, ABD'nin dünya üzerinde takip ettiği siyaset; Şeytanın Hz. Allah ile olan muamelesindeki muannid tavrına benziyor:
Hz. İsa (a.s) ;
'Rabb'im Şeytan'ın ne şerlere neden olduğunu ve onun iğvasıyla pek çoklarının helake sürüklendiğini bilirsin: O, senin yarattığın bir yaratığındır. Bu nedenle Rabbim ona merhamet et.'
Cenab-ı Allah (c.c) hikmet lisanıyla Hz. İsa'ya;
"- Git o kuluma 'Rabbim Allah, ben günah işledim, bana merhamet et' dedirt, o zaman onu bağışlayacak ve ilk durumuna sokacağım" dedi.
Kıssanın gerisinde ise; Şeytan günah işlediğini, hata ettiğini kabullenmiyor, haşa, hatayı Cenab-ı Hakk'a isnad ediyor ve bu nedenle tevbeye yaklaşmıyor. Bunun üzerine Hz. İsa (a.s) ;
" Şimdi defol buradan ey Mel'un!, sen bütün zulüm ve günahların habis kaynağısın diyerek onu kovuyor. Binaenaleyh, şeytanın niçin avf ve merhamete kabil olmadığı da böylece anlaşılmış oluyor. (Barnabas İncili/51 Bölüm)

Benzer bir kıssa, "nefis" için de anlatılmaktadır: Nefis Allah' tanımıyor ve Allah'a hitaben; " ben benim, sen sen'sin, (ene ene, ente ente ) deme cüretini gösteriyor ve böylelikle "adüv" yani düşman olduğunu ilan ediyor. (Mektubat-29.mektub).

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.