Hava Durumu

Toplumsal evlilik

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 06:30

Evlilik ve eşler arası ilişkilere çokça vurgu yapılır. İletişim şöyle olmalı, böyle olmalı gibi... Fakat çoğu zaman evlilikte problem olan nokta eşler arası ilişki değil, evliliğe dahil olan üçüncü kişilerle olan sorunlar olur.

Bugün biraz bu konu üzerinde duralım sizlerle.

Bir söz vardır, bilirsiniz. Özellikle evlilik öncesinde çok duyarız: "İki kişi değil, aileler birbirleriyle evlenir." kabilinden.

Yani bu demek oluyor ki:

Gelin görümceyle de evli, damat kayınpederiyle de evli, elti eltiyle evli, dünürler birbiriyle evli...

Kısacası aile içinde kim varsa herkes birbiriyle evli.

Yani bir anlamda eşle olması gereken, olmasını istediğimiz samimiyet, sıcaklık, saygı, sevgi, alttan alma, uzlaşma yoluna gitme, bazen ölü taklidi yapma gibi gibi evliliğe dair her ne varsa "diğer" aile üyeleriyle ilişkimizde de aynı maddeler geçerli(!)

Peki bu gerçekçi mi? Evlenmek, bir anlamda da sorumluluk almak değil mi? Sorumluluk da bir anlamda yük değil mi? O halde neden yalnız eş sorumluluğu almak varken sülale sorumluluğu almaya aday oluyoruz?

Problemlerin büyük çoğunluğu da aile üyelerinin birbirleriyle evlenmeye çalışmalarından kaynaklanmıyor mu?

Toplum kabul etmeli ki yalnız eşler birbirleriyle evleniyor. Eğer kabul etmeyecekse, evlilik öncesi yalnız eşlerin uyumu değil, aile üyelerinin de kombinasyonlar halinde uyumu da önemsenmeli. Mesela elti, eltiyle anlaşamazsa bu evlilik gerçekleşmemeli.

O zaman zaten evlilik kurumu ortadan kalkacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.