Yine karıştıracaklar ortalığı az karışıkmış gibi orası belli oldu.
Ama bu sefer farklı yerden başladılar oyuna. Bu defa her zamanki gibi alışık olduğumuz şekilde değil de komple daldılar bütün dünyaya, ayırım yapmadan yani.
Komple Avrupa’yı, Orta Doğu olmazsa olmaz tabii ki Rusya, Çin kısacası bütün dünyayı ilgilendirecek şekilde girizgâh düzenlediler.
Şu an bütün liderlerin ağzında 3. Dünya Savaşı lafı gezinip duruyor normal bir olaymış gibi.
Alıştırıyorlar yavaş yavaş herkesi bu fikre. Hele şu sıralar sık dillerine düşer oldu. Yakındır, yani daha düne kadar ihtimal gözüyle baktığımız bu trajedi.
Gerçekten yapacaklar galiba demeye başladım ben. Ama girizgâh da gidişatta ilginç başladı mesela.
Kanada ve Meksika’ya sallamalar, İngiltere ile Fransa başta olmak üzere komple Avrupa’yı ciddiye almayışları hatta tavırları küçümsemeye kadar gitti.
Ukrayna arada kaynadı yarı yolda dımdızlak bırakıverdiler adamı. Artık anladık ki, bu iki tek dişli canavar olan ABD ve Rusya koskoca ülkeyi paylaşacak.
Sadece Ukrayna ile de kalmayacaklar belli dünyayı paylaşma yarışına girecekler. Dünya savaşı da bahaneleri olacak.
Doğal kaynakları mı tükendi nedir, yeni yeni arayışlar içine girdiler. Taze sömürülecek yerler lazım oldu demek ki, eldekileri tükettiler muhtemelen!
Ama direkt, apaçık Avrupa’yı küçümseme çabaları, kale almıyoruz, muhatabımız değilsiniz imaları, İngiltere boyunduruğu altında ki Kanada’ya göz koymaya çalışmaları bayağı ilginç detaylardı. Bunlar normalde danışıklı dövüş içinde olurlardı hep ama bu sefer işleyiş farklı ilerledi.
Orta Doğu’yu yediler bitirdiler, birbirlerinin ellerindekine göz diktiler sonunda.
Kim ne derse desin çok isterim birbirlerine düşmelerini yalan değil. Asırlardır birlik olup tüm dünyaya kök söktürürken iyiydi. Azıcık da birbirlerini yeseler fena da olmazdı şimdi. Dünya da bunların şerrinden kurtulur azıcık rahat nefes alırdı en azından.
Bazen düşünüyorum istemsiz bizim şer gördüğümüzde hayır çıkabilir diye. Filistin-Gazze baksan şer ama işler öyle gitmedi. Yani ne amaçladılar ne umdular ne çıktı karşılarına?
Amaç orayı itibarsızlaştırmak, kötü göstermek, hak ettiler dedirtmek, başlarına ne geldiyse kendileri yüzünden geldi imajı vermek… İstediler ama işler hiç de istedikleri gibi gitmedi.
Her ne yaptılarsa geri tepti. Her hamleleri boşa çıktı. Ne İslam’ı kötüleyebildiler, ne Filistin’i. Hatta tam tersinde oldu her şey. İşlemin tanınmasına vesile bile oldular kendi elleriyle.
Amaç neydi sonuç ne oldu?
Müslümanları kötülemek, imajlarını yok etmek isterken kendileri o konuma düştüler bir anda. Şu an gidişat onların lehine gibi gözükse de üstünlük onların elinde gibi dursa da bu sadece görünen. İnsanların gözünde müthiş bir itibar kaybı yaşadılar.
Eskiden havaalanlarında başka ülkelerde Müslümanlara değişik bakılırken, temkinli yaklaşırken, göz hapsinde tutarken şimdi İsrail adını duyunca aynı tepkileri vermeye başladılar.
Tüm dünyada ismi duyulunca mesafe konulan tek ülke şuan İsrail.
7’den 70’e tüm insanlık, gözlerinde küçümseme, buruşuk, hoşnutsuz bir suratla izliyor kendilerini.
Artık göstermek istemeseler de huzursuz bir millet var karşımızda ve bundan sonra huzursuz edilecek tek millet. Ve onlarda apaçık farkındalar ki, bu itibar zedelenmesi bir daha eskiye dönmez.
Belki diyorum bir umut bu 3. Dünya Savaşı olayı da ters teper.
Bu sefer biz oturur düzen bozucuların karışıklığını birbirlerini yemesini izleriz.
Olur mu olur nasip...
Yine aynı düşüncede kaybolunca her bayram aynı düşünceye düştüğümü fark ettim. Dedim ki, ben bunu daha önce de düşünmüştüm. Sonra fark ettim ki uzun zamandır bunu hissediyorum. Bir yalnızlık hissi… Aslında yalnız değilim ama yine de bir eksiklik var sanki. Bunu düşündüğümü anladım uzun zamandır. Ac
Dinimiz gereği çoğumuzun inandığı inançlarımız var. Kıyamete de inandık iman ettik, alametleri olacağını da Resulullah haber verdi öğrendik. İnsan aklıyla yorumlamaya çalıştık yıllarca, kafa yorduk tahminlerde bulunduk. Bir alamet var ki son zamanlarda beni allak bullak etti ve biliyorum ki bir ço
Tam olarak neler olduğunu dışarıdan anlamak zor. Elbette birçok fikir yürütülebilir. Ama bana göre hem ilginç hem de hızlı gelişmeler yaşanıyor. Gazze meselesi evet, az da olsa gündeme geliyor; pek işe yarıyor gibi görünmese de, tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Aslında bu, insanlık olarak gündemimizd
Dünyaya nasıl bir strateji uyguladılarsa, anlamadan bütün insanlık şu an sözde dalga geçtiğimiz ama gün gibi gerçek olan "popüler kültürün kölesi" olduk çıktık. Sanki var oluşumuzun sebebi gibi önem veriyoruz. Streslere giriyoruz, mutsuz oluyoruz, depresyondan depresyona atlıyoruz, hayatımızın gid
Ben artık ciddi ciddi üzerimizde psikolojik bir deney denediklerine dair fikri kabul edecek kıvama geldim. Çünkü olanlara karşı başka bir açıklama bulamıyorum. Sanki bir deneyin içindeyiz, sabrımızı sınıyorlar, derecesini ölçüyorlar, taşma noktamızı bulmaya çalışıyorlar, nerede ne zaman hangi noktad
Kent yaşamının o çok arzuladığımız, uğruna nice fedakarlıklar yaptığımız ve asıl yurdumuzu bırakıp şehirlere göç ettiğimiz bu düzenin tüm olumsuz etkilerini farkında olmadan neredeyse tamamen çocuklarımızın omuzlarına yüklemişiz. Sanki bir lütufmuş gibi binaların arasında onlara ufacık bir alan bır