Hava Durumu

Hastalık hastası olmuşuz da haberimiz yok

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2021 07:30

Hasta oldum ağustos ortası. Önce oğlum rahatsızlandı o iyileşti.Hemen akabinde bende başladı ufak ufak boğazımda gıcıklık falan.

Neyse karar verdim baştan ilaçsız atlatacağım bunu. Hemen bir şeyler yapmaya başladım kendimce. Oğlum üst üste hastalandı bu ara ve ilaç kullanmaktan nefret ettim ona da kendimize de. O kadar bağımlıyız ki bir anda soğuma geldi.

Hadi oğlum neyse insan kıyamıyor da kendim bari içmeyeyim hap map.Şöyle doğal yoldan atlatayım. Arkadaş ne atlatması gram hafiflemedi bile. Binbir türlü şey denedim banamısın demedi. Ne kadar alışmış meğer bünyelerimiz kimyasala. Artık ne kadar doğal şifa varsa vücuda işlemiyor. O raddelere gelmişiz meğer anlamadan biz. Öyle canım sıkıldı ki bu duruma. Eskilerin binbir şifa bulduğu yöntemler artık bize işlemiyor. Varsa yoksa kimyasal olacak. Bir tarafı yapacağız ama bir taraftan da öteki yeri bozacağız illa. Tam 15 gündür süründürüyor hafiflemeyi geçtim, azdıkça azdı hastalık. Artık korkmaya başlamıştım ki kesin koronayım diye ama negatif çıktım. O kadar ağır oldu. Eşim geçirdi korona benim kadar bitap düşmedi. Onca gün direnmem fayda etmedi.Bırak daha da zararı oldu bana. Öyle ilerlemiş ki antibiyotik den aşağısı kurtarmaz duruma gelmişim. Artık ne hal kaldı bende ne takat. Koşa koşa kullanmaya başladım ilaçları.

Ama hala çok imrenirim minimum ilaçla yasayabilenlere. Çocuklarda dahi ilaçsız ateş düşürebilene,hastalık atlattırana.

Yok bana o meziyet yüklenmemiş. Beceremiyorum bir türlü nerde hata yapıyorum bilmiyorum yada yeterince sabırlı mı değilim.Hemen geçsin gitsin istiyorum onu da bilmiyorum. Bu aralar salgın varmış üstüne çevremde çok var hasta olan şu aralar.Altı üstü grip derdik eskiden ilaçlı 7 gün ilaçsız 1 hafta sürer derdik.Güler geçerdik şimdi grip mi değince ödümüz kopuyor, ben de dahil. Hiç aklıma gelmezdi bu kadar korkacağımı grip den nezleden.

Ama bilmiyorum ya bizim vücutlara bir şeyler oldu ya hastalıklara. Onca Allah vergisi şifa fayda etmez oldu insanoğlunda. Yada sorun bizde biz ayarı kaçırdık.

Bir yerlerde okumuştum İngiltere'de bile kolay kolay doktora gidemiyormuşsun.Önce senin gerçekten hasta olduğunu ispat etmek zorundaymışsın. Telefonun ucundaki ikna olursa onun söyledikleri fayda etmez ise günler sonra randevu veriyorlarmış. Öncelik şu; minimum düzeyde kimyasalla kendi yöntemlerinle atlatabilmek hastalığı. Ne olursa olsun önce kendin çabalamanı istiyorlarmış. Bizim gibi yürümüyor yani orada işler. Vücudun kendini tamir etmesine izin veriyorlarmış açıklamaları bu. Başka bir duyupta şaşırdığım konuysa Danimarka da hamile birinin doğuma kadar ultrason hakkı 2'yle sınırlıymış. Ve hiç doktora gözükmüyorsun seni ebeler takip ediyorlar her şey onların gözetiminde oluyor ekstra bir durum varsa nadir doktor görüyormuş seni. Her şey eski usul yani. Herhangi bir takviye de yok üstelik nasıl yaşıyorsan aynen devam sadece çok değil biraz daha dikkatli olarak tabiki. Her ay doktor kontrolleri ultrasonlar ilaçlar şunlar bunlar nazlanmalar uflamalar puhlamalar yok yani. " sen hasta değilsin sadece hamilesin bu senin doğanda var sen böyle yaratıldın zaten donanımlısın ekstra bir özel ilgiye ihtiyacın yok sadece hareket,su ve normal günlük hayat..." Bu kadar. Adamların dediği bu.

Çok ilginç gelmişti bana neden bilmem çok şaşırmıştım. Her yeri bizim gibi sanıyoruz sanırım daha az çaba görünce şaşırıyor insan. Sonra düşündüm gayet mantıklı geldi bana. Neden olmasın dı? Haklı olabilirler miydi acaba? Biz mi abartıyorduk? Fazla mı evhamlı ve nazlı mıydık acaba? O günden sonra ilaçlar konusunda hep kafam bulandı ve soğuma geldi.

Bir akrabamız bir süre İtalya da yaşadı onun dediğine göre o kadar az ki hastaneye başvuran ilk yaşamaya başladığında şok olmuş kendisi. Herkes eski usul kendi çabalarıyla kendini iyileştiriyorlarmış. Grip olmuş doktora gitmiş ve aldığı cevap " bunun için mi geldin eve git dinlen bol sıvı tüket açık havada yürü ve elma ye!"

Başka bir şey yok ve diyor ki adamlarda ağrı kesici diye bir şey yok. Öyle bir alışkanlıkları yok kullanan yok. Bizde de çerez gibi mübarek.

Biz mi iyi yapıyoruz onlar mı geri kaldı (!) Yoksa baştan mı ipin ucunu kaçırdık bilemiyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.