Hava Durumu

Bitmeyen bir kısır döngü

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 06:30

Enteresan bir zamandan geçiyoruz. Bir yandan her şey o kadar ileri ki altın çağı gibi bir şey bu yaşadığımız. Bir yandan da yine çaresizlik yine çaresizlik.
Neredeyse çoğu şeyin artık tedavisi var. Son zamanlarda sağlıkta çok yol kat ettik.

Eskiden perişanlık çekilen çoğu şeyin çaresi artık çok kolay. Çoğu şeye kolaylıkla ulaşır olduk. Çok şeyden de korkmaz olduk. Çünkü biliyoruz ki güvencemiz var. Ama gel gör ki bir yandan da insanoğlu işte... İnsan ne yapsa yine çaresiz bir yanı tamir edebilirken diğer tarafı toplayamıyor.
'Hastalıkların çaresi var. İçimiz rahat diyoruz. Atlatırız' diyoruz...

Serin tutuyoruz kalbimizi ama hastalıklardan da kafamızı kaldıramıyoruz. 'Ufak tefek şeyler' diyoruz. Çok da durmuyoruz üstünde ama o ufacıklar birleşe birleşe bir deve dönüşüyor. Hem bir taraftan imkânımız çok hem bir taraftan yine çıkmazdayız. Nasıl oluyor biz yine nasıl o kısır döngüye giriyoruz anlamıyorum...
Hem, 'İlerledik diyoruz' çok yollardan geldik ama başardık. Gel gör ki, yine artik ufak dediğimiz şeylerde takılıp kalıyoruz.
Dön dolaş yine aynı yerlerde buluyoruz kendimizi. Bu dediklerimin bir de büyük mü büyük versiyonları var oralara zaten mevlam hiç düşürmesin.

Ne yaparsan yap iş yine kısır döngüye giriyor maalesef.
Bir hastalığa şifa bulurken bir yanımızı da bozmaya devam ediyoruz.
Hele şu sıralar basit bir şey dediğimiz gripten nezleden soğuk algınlığından kırılan kırılana.

Ne oluyorsa, nasıl oluyorsa, ne yaparsan yap gitmiyor mübarek.

Tamam, gitti... Oh geçti diyorsun, 2 bilemedin 3 gün sonra şiddetle geri dönüyor. Bizde o kısır döngünün içindeyiz mesela. Ama olmayan da yok etrafımda artık doktora gitmeye bıktım ne yalan söyleyeyim. Kendim bakmaya çalışıyorum çaresine. Şu sıralar bu yaşıma kadar öğrenmediğim şeyleri öğrendim. Sırf atlatabilmek için denemediğim hiç bir şey kalmadı neredeyse. İnsan bir zamandan sonra artık ilaçtan da bıkıyor. Ve hepimiz biliyoruz ki bu kadar ilaç kullanımının yan etkilerinin ağır olduğunu. Kullanmasan geçmiyor kullansan olmuyor. Her ikisinde de için rahat değil. Maalesef çıkamıyoruz işin içinden. Şuan tüm ülke hatta dünya bu girdabın içinde alışık olmadığımız şekilde. Her yerde salgın dolaşıyor ve dünyayı sarıyor. Ve 'Bu korona değil basit bir soğuk algınlığı' diye adlandırılıyor. Ama bir türlü geçmeyen soğuk algınlığı... 'Ne oluyor Allah aşkına?' diye de sormadan edemiyor insan. Sonu hayır olur inşallah, ne diyelim...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.