Hava Durumu

Bilmiyordum böyle olacağını

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 07:30

2 gündür huzursuz gecem ve gündüzüm.

Ne uykudan bir şey anlıyorum ne oturup kalkmamdan. Bayadır böyle ama 2 gündür hat safhada. 'Bize gelmez ağır imtihanlar' sanmışım herhalde, başa gelene kadar.

Gelince de hallaç pamuğu gibi savurdu bizi.

Neye uğradığımızı şaşırdık. Öyle bir savurdu ki o taştan bu taşa çarpa çarpa ben geldim dedi. Ne zormuş...

Ne tat bırakıyor ağızda ne tuz. Ne hakkıyla gülebiliyorum ne ağlayabiliyorum. Saf gibi geçiyor günler. Meğer ne azmış bu ömür dedikleri, ne kısaymış hem de ne zormuş.

Gelmeyecek sanırız, yaşlanmayacak sanırız, biz yaşamayacak sanırız ya bize uğramadan. Ben de gelmeyecek sandım.

Meğer hayat hiçbir şeye değmezmiş. Ne çok ağlamaya ne de çok gülmeye ve sevinmeye... Değersiz, ucuz ve kısa...

Bu aralar bana herşey kısa. Nereye baksam hayatın kısalığını görüyorum ben bugünlerde. Sanki herşey 'basbas' zaten bağırıyormuş da biz görememişiz. Şimdiyse her yerde görüyorum. Ve ne heves kalıyor, ne neşe, ne de heyecan. Ben bu zamana kadar ne görmüşüm ki acaba diyorum ya da neden görememişim ki... Gördüğümüz şey farklı göremediğimiz şey çok farklı.

Bir vahaymış bu dünya. Anca göz yanıltsın. Biz de işte o vahaya ömür verelim. Sonra da o sis aralanınca da nevrimiz dönsün.

Ne umdum ne buldum hesabı.

Ne pul, ne para, ne evlat, ne sevda... Hepsi boşmuş. Dünya eğlencesi mi diyeyim, oyuncağımı, yoksa göz yanılması mı? Bilemedim.

Hele benim saflığım... Ben büyüdükçe çoğalıcaz sandım sevmiştim başlarda büyümeyi. Ben eksilmeyi düşünmemiştim hiç. Onu aklımın köşesine bile getirmemiştim. Bu aralar yoruyor hayat beni anlaşamıyoruz şu sıra. Sanırım şu saatten sonra da hep limoni olacağız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.