Hava Durumu

Toplumsal hareketler ve yeni medya

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 07:30

Yeni medya olarak adlandırılan ve akademik ders karşılığı da bulunan sosyal medya, hayatımızın her anına etki etmeye devam ediyor. Sıklıkla bahsettiğimiz çocuklar çok oynuyor, ebeveynler çocuklarına vakit ayırmıyor gibi söylemlerimiz olsa da durum bu bahsettiklerimizden daha da ileri seviyeye ulaşmış durumda.

Yeni medyanın bireysel ve ailesel boyutunu bir kenara bırakacak olursak, devlet yönetimleri ve dış politikalara da önemli etkileri olmaya başladı. Örneğin;  Amerika Birleşik Devletleri.

ABD Başkanı Trump, her düşündüğünü tweetliyor ve karar/fikirlerini tüm dünyayı hızlı bir şekilde haberdar etmiş oluyor. Kendi deyimi ile, yalancı olan basılı yayımlara karşı da kendince çözüm üretmiş durumda.

İç politikaya etkilerini zaten 24 Haziran seçimlerinden bu yana gördüğümüz gibi, en net olarak yakın tarihte Barış Pınarı Harekatı sırasında yaşadık. Trump'ın dediği, yalancı basının saptırmaları maalesef sosyal medyada da oldukça fazla. Her bireyin muhabir olduğu bu platformda özellikle aktivist ve fenomenler aracılığıyla propaganda yapmak isteyen kişiler, kalemleri satın alarak kukla tweetler ile spekülasyonlarını sürdürüyorlar.

Tabiri caizse, kurtlar sofrasına dönmüş olan yeni medya kanallarında gördüğümüz bilgileri güvenli kaynaklardan teyit etmedikçe bir başkasına yalan haber servisi yaparak, bahsettiğimiz 'üst yönetim'in kölesi ve ücretsiz askerleri olmayalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.