Hava Durumu

Kendini alkışla

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2022 03:40

Son zamanlarda başarı üzerine motivasyon konuşmacıları oldukça arttı biliyorsunuz ki.‘ İçinizdeki güce inanın. Zirve sizin hak ettiğiniz yer. Hedefe ulaşmak için gerekli potansiyele sahipsiniz. ‘ gibi dinleyiciye iyi geleceği düşünülen motivasyon sözleri sarf edilmekte.

Ben ise başarının bir sonuç değil bir süreç olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumuzda dahi hayallerimizi söylediğimizde, bize onlara ancak ulaştığımızda başarılı olacağımız söylendi.

Başarının sürekli ulaşılması gereken bir olgu olarak öğretildiği bir çocukluğun, hayatı ıskalayan, sonuç odaklı yetişkinleri olduk.

Oysa başarı bir süreç işidir. Kişinin belirlediği hedefe ulaşmak için geçtiği yollar, varılmak istenen yer kadar mühimdir. Demek istediğim yolu da yolcu olanı da atlıyoruz bu hikâyede. O yolda düşmek, engellere takılmak, tekrar ayağa kalkmak, yeniden başlamak... O gücü kendinde barındırmak…

Hiç mi önemi yok?

Günümüzde bize hayatımız ile ilgili soru yönelten herkes, bizden imzalı başarı kontratı bekliyor. Tabiri caizse karşı taraftan elle tutulur bir başarı simgesi bekleniyor. Tabi bu beklentiye şaşırmamak gerek. Okul karnemiz ile öğünen bir aile kültüründen bugünlere geldik. Durumun trajik kısmı ise bizi asıl şekillendiren ebeveynlerimizin de bizi takdir etmek için sayısal verilereihtiyacı vardı. Takdir edilen o derse verilen emek, özveri değil o kâğıt parçasında yazılı olan sonuçlar olurdu.

Aslında bu konudaki hassasiyet ebeveynler ve öğretmenler tarafından oluşturulmalı. Çünkü maalesef çağımızın insanı,kendini yeterli hissetmek amacıyla,birileri onu alkışlasın diyebelirlediği zirveye ulaşmak için yaşamayı unutmakta.

Oysa hayat denilen maraton da doğum başlangıcı ile başlayıp yaşamakta olduğumuz hayatı anlamlı kılıp son olarak vaktinde ölmek. Doğum ve ölüm arası bir yoldayız. Eğer bir hedef listeniz varsa o listeyi hayatı layığıyla yaşamak, yaşamı anlamlı kılmak maddelerini ekleyebilirsiniz. Takdir edersiniz ki hayatınızda süregelen yıllarınız da önemli bir süreç…

Konu başarıysa eğer o yolda attığınız her adım da başarı. Bu yolda kendinizi durağan hissediyor olabilirsiniz; fakat sizi başarılı kılan hayallerinize olan inancınız ve çabanızdır.

Başarı sürekliliktir. Hayatınızdaki tüm iniş ve çıkışları bir dengede tutup, duygusal ruh halinizi kontrol edip emin adımlarla ince ince işlemektir.

Bu yazıyı okuyan güzel insan, kaç yaşında olursan, hangi rolde ve ya hangi konumda olursan ol yaşamının bu aşamasına gelene kadar üstesinden geldiğinzorlukları, kendine şefkat gösterdiğin anları, kendini yetiştirdiğin tüm yolları hatırla! Kendini şimdi sadece bunun için alkışla!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.