Hava Durumu

Yalınayak kumda yürümenin sağlığınız açısından 7 faydası

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 06:30

Plajda kumda yürüyoruz, kendimizi gömüyoruz, hatta onunla oynuyoruz. Peki bu kum taneleri sağlığımıza ne katıyor?

1. Kum doğal bir eksfolianttır

Plajdan ayrıldıktan sonra ayak tabanlarınızın gerçekten yumuşak olduğunu fark ettiniz mi? Plajda kumda dolaştığımız sürece ayak tabanlarımıza yapılan doğal peelingden bahsedebiliriz. Kum ne kadar ince olursa, peeling etkisi o kadar çok olacağından, pul pul dökülme olacaktır. Bacaklarınız, ayaklarınız, kollarınız veya gövdeniz için, kimyasal açıdan zengin eksfolyanlara son derece sağlıklı bir alternatif oluşturur. Cildinizdeki ölü tabakanın pul pul dökülmesi önemlidir çünkü aynı anda ölü cilt hücrelerini sıyırırsınız, böylece cildinizi dokunmaya yumuşak hale gelir ve gözeneklerin daha iyi nefes almasına izin verir. Uzmanlar haftada iki kez peeling yapılmasını tavsiye eder, yaz döneminde ise plaja, kuma gitmek için şahane bir bahaneniz var.

2. Kumda yürümek formda kalmanıza yardımcı olur

Sahilde yürümenin, bir çok yerde yürümekten çok daha fazla çaba gerektirdiğini fark ettiniz mi? Bunun nedeni kum tepeleri, ayakların altındaki tanelerin tutarsızlığı ve sürekli değişen konumudur. Kumda yürürken yüzde elli kadar daha fazla kalori yakıyorsunuz, ayrıca kaslarınız çekiş için çok uğraştığı için çok daha hızlı tonlanıyor. Artık bu plaj sporcularının neden bu kadar avantajlı olduğunu biliyorsunuz.

3. Kum sağlığı iyileştirir ve yaşlanmayı yavaşlatır

Kumun üzerinde yürüdüğünüzde, kendinizi topraklıyorsunuz. Vücudunuzdaki sağlığı iyileştiren ve yaşlanmayı yavaşlatan yıkıcı serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur.

4. Kum stresinizi azaltmaya yardımcı olur

Kumda yalınayak yürüdüğünüzde, bizi doğanın güzelliğine bağlar, bu da yaşam perspektif buldukça stresi azaltmaya yardımcı olur.

5. Duygu durum arttırma tedavisi

Ayakkabınızı fırlattığınızda dünyaya daha iyi bağlanmış olabilirsiniz, ruh halinizi artıran faydalar elde edersiniz. Kum, bedenlerimizi modern yaşam tarzlarının gittikçe azaldığı yeryüzündeki mevcut enerjiye yeniden bağlar. Temel olarak teori, bedenlerimizin düzenli olarak Dünya ile (bir "topraklama" kuvveti) temasa geçmesi gerektiği yönündedir. Serbest radikaller şeklindeki pozitif elektronlar vücudumuzda birikebilir ve toprakla doğrudan temas, negatif bir topraklama yükü olduğu için bunu dengeler.

6. Kum ayaklarınızı uyarır

Kumda yürüdüğünüzde ayaklarınızdaki sinir uçlarını uyarıyorsunuz, bu sinir uçları ayakkabı giydiğinizde neredeyse hiç kullanılmıyor.

7. Kum büyük bir magnezyum kaynağıdır

İnsan vücudundaki her bir hücre, işlev görmesi için yeterli magnezyum gerektirir, yoksa yok olur. Güçlü kemikler ve dişler, dengeli hormonlar, sağlıklı bir sinir ve kardiyovasküler sistem, iyi işleyen detoksifikasyon yolları ve çok daha fazlası hücresel magnezyum yeterliliğine bağlıdır. Kumla olan temasınız magnezyumdan yaralanmanıza yardımcı olacaktır.

Şifa dolu günler dilerim

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.