Hava Durumu

Sofranızı ve tabaklarınızı güzelleştiren sağlığınıza sağlık katacak yenilebilir çiçekler

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2021 07:30

KRİZANTEM

Krizantem, halk hekimliğinde baş ağrıları, uykusuzluk ve kemik bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan çok yıllık bir bitkidir. Bu çiçekler, anti-inflamatuar mekanizmaları desteklediği bulunan güçlü antioksidan ve yüksek antosiyanin içeriğine sahiptir.Çin tıbbında krizantem, yatıştırıcı özellikleriyle bilinir ve rahatlamayı kolaylaştırır. Ayrıca detoksifikasyonu desteklemek ve enerji seviyelerini yükseltmek için kullanılır ve genellikle krizantem çayı olarak tüketilir.

ADAÇAYI

Adaçayı, yenilebilir morumsu-mavi veya beyaz çiçekler yapan çok yıllık bir çalıdır. Çiçekleri genellikle çay yapmak veya garnitür olarak kullanılır.Halk hekimliğinde adaçayı gut, iltihaplanma, ishal ve ülser için kullanılır. Araştırmalar, mide ekşimesini hafifletmeye ve hatta bilişsel sağlığı artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

KADİFE ÇİÇEĞİ

Kadife çiçeği bitki çayları, merhemler ve tentürler yapmak için kullanılan parlak turuncu renkli yenilebilir çiçekdir. Çiçekler topikal olarak uygulandığında yatıştırıcı özelliklere sahiptir ve genellikle güneş yanığı, ısırık, siğil ve kuru cildi rahatlatmak için kullanılır.Kadife çiçeği çayı, anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve antioksidanlar açısından zengindir. Çalışmalar,bileşenlerinin de antiseptik özelliklere sahip olduğunu ve bazen doğal bir antibiyotik gibi enfekte bölgelere uygulandığını vurgulamaktadır.

MENEKŞE

Menekşe, kır çiçekleri olarak bilinir. Bu mavi güzellikler aslında yenilebilir ve yüksek miktarda C ve A vitamini içerir.Menekşe, genellikle çay ve şurup yapmak için kullanılır, fırınlanmış ürünlere eklenir ve çorba ve salatalarda garnitür olarak kullanılır.Araştırmalar, menekşelerdeki siklotidlerin mantar önleyici özelliklere sahip olduğunu ve onları tüketen bitkiler ve insanların doğal bir savunma sistemi olarak hizmet ettiğini gösteriyor.Ancak bir uyarı, gastrointestinal sorunlara neden olabileceğinden sarı menekşe tüketiminden uzak durun.

MERCANKÖŞK

Mercanköşk, yüzyıllardır çay yapmak için kullanılan çok yıllık bir bitkidir. Kekikle benzer bir tada sahiptir ancak daha hafif ve daha tatlıdır.Bitkinin çiçekleri ve yaprakları yenilebilir ve tükürük bezlerini uyararak sindirime yardımcı olabilir.Mercanköşk çayı içmek kabızlığı, ishali, krampları ve gazlılığı hafifletmek için yaygın bir doğal çözümdür. Araştırmalar, antioksidanlarının ve kimyasal bileşenlerinin anti-inflamatuar ve mide koruyucu etkilere sahip olduğunu göstermektedir.

Yenilebilir Çiçekler Nasıl Kullanılır?

Yenilebilir çiçekleri tüketmenin en yaygın yolu çay yapmaktır. Genellikle çiçekler bir saat sıcak suda demlenebilir. Bitki çaylarına limon veya bal eklemek, doğal olarak tatlılığı ve şifayı arttırmanın harika bir yoludur.Çiçekler ayrıca garnitür olarak kullanılabilir ve soslara eklenebilir.

Riskler ve Yan Etkiler

Toplanmış çiçekler yiyorsanız, önceden yenilebilir olduklarından kesinlikle emin olun. Böcek ilacı, herbisit veya başka herhangi bir kimyasal sprey kullanılarak yetiştiriliyorsa, çiçekleri yemek güvenli değildir.

İlk kez bir çiçek tüketiyorsanız, sindirim sisteminizin uyum sağlaması için küçük miktarlarla başlayın ve olumsuz bir reaksiyonunuz olmadığından emin olun. Polen alerjiniz varsa, çiçeğin iyice yıkandığından emin olun.

Kimyasal sprey kullanmadıklarını özellikle belirtmedikçe, fidanlık veya çiçekçiden satın aldığınız bitkilerden çiçek yemeyin.

• Kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz bazı bitkiler ve "yabani otlar" aslında güvenle tüketilebilir.

• Yenilebilir çiçekler, genellikle antioksidanlar ve iltihap önleyici bileşiklerle dolu mükemmel bir besin kaynağıdır.

• Çiçekli çaylar yapmak veya bunları tariflere eklemek, sindirime yardımcı olmak, yaşlanma belirtilerini azaltmak, enfeksiyonlarla savaşmak ve ağrıyı hafifletmek gibi sağlık yararlarından yararlanmanın mükemmel bir yoludur.

Şifa dolu günler diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.