Hava Durumu

Sağlıklı bir sindirim sisteminin 8 temel faydası

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 07:30

Kabızlık, alerji, yorgunluk, cilt problemleri, ruh hali değişimleri, ağız kokusu veya gıda intoleransı sorununuz mu var? Bu problemler sindirim sisteminizden kaynaklanıyor olabilir. 

Sindirim sisteminizin genel sağlığınız üzerinde doğrudan etkisi vardır. Sindirim, yiyecekleri bağırsak astarınızdan emilecek kadar küçük moleküllere ayırmanın mekanik ve kimyasal işlemidir. Yerleşik eski atıklar ve sertleşmiş mukus tabakası emilimi engelleyebilir. Mümkün olan maksimum besin maddelerini emmek için sağlıklı, temiz ve sağlam bir bağırsak astarına sahip olmalısınız. Vücudunuzdaki her hücre, doku ve organ, besinlerin sağlıklı sindirim yoluyla emilimine ve asimilasyonuna bağlıdır. Bu nedenle sindirim ve bağışıklık sağlığı için yiyecek yemek kadar yeterli miktarda probiyotik, enzim ve lif takviyesi almak çok önemlidir.

Sindirim ve emilim tamamlandığında, sindirilmemiş gıdalar, bakteriler, metabolik atıklar, hormonlar, kolesterol ve çevresel toksinlerin zararlarını önlemek için vücuttan uzaklaştırılması gerekir. Bu bağırsak hareketleri ile olur. Günlük bağırsak hareketleriniz yoksa, şişkinlikten düşük enerjiye kadar birçok rahatsız edici semptom yaşayabilirsiniz.

Gastroinstestinal sisteminizin sağlıklı ve sindiriminizin iyi çalışmasının size faydaları :

SAĞLIKLI KİLO KAYBI

Toksinler verimli bir şekilde yok edildiğinde ve içimizde hapsolmadığında, dışkımız atığın çoğunu vücudumuzdan dışarı atar, böylece "yükümüzü hafifletir." Yeterli lif yemek ve yeterince su içmek bu sürece yardımcı olur.

TOKSİNLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ

Vücudumuz, içimizde oluşturduğumuz birçok toksin ve atığa dikkat ederek (sindirim sistemi çalışır durumda olduğunda) mükemmel bir iş çıkarır. Her idrar yaptığımızda, bir nefesi attığımızda, burnumuzu üflediğimizde, ağladığımızda, terlediğimizde ve bağırsak hareketlerimizde gözyaşı bıraktığımızda yan ürünlerden kurtuluruz. Vücudumuz bu toksinleri bu şekillerde ortadan kaldırır.

YÜKSEK ZİHİNSEL NETLİK

Sağlıklı sindirim, oldukça besleyici bir beslenme düzeniyle birleştiğinde uzun süreli canlılığın özü olur. Diyetiniz vücuttaki her sistemi, özellikle de beyni etkiler. Araştırmalar, gastrointestinal (GI) sistemde çok sayıda nöropeptit (beyin sinyallerini ileten moleküller) buldu ve ayrıca GI yollarımızdaki yararlı bakterilerin beyin sağlığını, ruh halini ve çok daha fazlasını etkilediğini gösterdi.

ARTAN ENERJİ VE DAYANIKLILIK

Bağırsaktakhergün temizlendiğinde, vücudunuzun yediğiniz yiyecekleri sindirmek için çok çalışması gerekmez. Sindirime girecek olan enerji artık yaşamak için kullanılabilir.

DÜZENLİ, TUTARLI VE OPTİMAL BAĞIRSAK HAREKETLERİ

Sindirim sisteminiz düzgün çalıştığında düzenliliği fark edeceksiniz. Bu, günde bir ila üç kez ve çok yumuşak veya sert olmayan bir bağırsak hareketi olarak tanımlanır. (Herkesin farklı sayıda bağırsak hareketi vardır.)

GELİŞTİRİLMİŞ BESİN SOĞURMA

Sağlıklı bir sindirim sisteminiz olduğunda, tükettiğiniz şey uygun bir şekilde sindirilir ve daha sonra yararlı besinler ince bağırsak yoluyla kan dolaşımına aktarılır. Sağlıklı bir bağırsak astarı, emilim için geniş bir yüzey sağladığında besin emilimi artar.

ARTMIŞ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE HASTALIK SAVUNMALARI

Bağışıklık sistemimizin% 80'inin sindirim sistemimizde bulunduğunu biliyor muydunuz? Her şey yolunda gittiğinde, bağışıklık tepkilerimiz artar.

DUYGU DURUM BOZUKLUKLARINDAN YARDIM

Vücudumuzun "ikinci beyni" olarak adlandırılan GI sistemimiz, vücudumuzdaki serotoninin ("iyi hissetme" hormonu)% 95'ini üretmekten sorumludur. Seroton, depresyonu kontrol etmede kilit bir rol oynar. Sindirimi iyi ola bireylerde; gevşeme, iyimserlik ve genel bir refah duygusu sağlanır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.