Hava Durumu

Magnezyumdan zengin, detoksifiye edici ve ağrı kesici tuzla tanıştınız mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2022 05:31

Sporcular genellikle ağrıyan kaslar için kullanırlar, bahçıvanlar ise büyümelerini artırmak için bitkilere serper. Bahsettiğimiz tuz;  Epsom tuzu olup, sağlık, güzellik, ev temizliği ve dış mekan bahçe işleri için uzun bir çeşitlendirilmiş kullanım ve fayda geçmişine sahiptir.

 Epsom tuzu, kas ağrılarını, kuru cildi tedavi etmek ve hatta çeşitli iç sağlık sorunlarıyla savaşmak için kullanılabilen doğal bir eksfoliyan ve iltihap önleyici ilaçtır. Evde lüks ve tedavi edici bir spa deneyimi yaratmak için detoks banyosu tarifinize veya ayak banyosuna Epsom tuzu ekleyin. Diğer tuzların aksine, Epsom tuzu ile dış temas ciltte kuru bir his bırakmaz. Aslında, aslında yumuşak ve ipeksi bir his bırakır. Bu inanılmaz tuzun bir başka büyük faydası da magnezyum içeriğidir. 2018 yılında yayınlanan bilimsel bir incelemeye göre, serum magnezyum seviyeleriniz normal olsa bile magnezyum eksikliğiniz olabilir. Ek olarak, çoğu insanın sayısız kronik hastalık geliştirme riskini azaltmak için günde 300 miligram ek magnezyum ihtiyacı olduğu bulunmuştur.

Epsom Tuzu Nedir?

Epsom tuzu, adını, bileşiğin ilk kez sudan damıtıldığı İngiltere, Surrey'deki Epsom'da bulunan acı bir tuzlu su kaynağından alır. Geleneksel tuzlardan farklıdır çünkü aslında magnezyum ve sülfatın mineral bir bileşimidir. Magnezyum sülfatın kimyasal formülü MgS04'tür . Bu, aslında kükürt ve oksijenin bir kombinasyonu olan magnezyum ve sülfata ayrılabileceği anlamına gelir. Tuz, küçük, renksiz kristallerden oluşur ve sofra tuzuna benzer. Ancak sofra tuzu, sodyum klorürden oluştuğu için Epsom tuzundan tamamen farklıdır.

Epsom Tuzu Nasıl Çalışır?

İnsan vücudunun işleyişi için çok önemli olan bir mineral olan magnezyum içerir. Magnezyumun kilit rollerinden bazıları, kan basıncını normal tutmak, kalp ritmini sabit tutmak ve kemikleri güçlü tutmaktır. Diğer ana bileşen olan sülfat, birçok biyolojik süreç için önemli bir mineral anahtarıdır. Toksinleri temizlemeye, karaciğeri temizlemeye ve eklemlerde ve beyin dokusunda protein oluşumuna yardımcı olur.

Epsom Tuzu Ne İçin Kullanılır?

1. Kemik ve Eklem Ağrılarının Giderilmesi

Eklem ve kemik ağrıları için yaygın bir doğal çare olan Epsom tuzu içeren rahatlatıcı bir banyoya yapmayı deneyin.

2. Topuk Dikeninin İyileştirilmesi

Magnezyum kemik sağlığının anahtarı olduğundan, Epsom tuzu topuk dikeni için harika bir bütünsel ilaçtır. Kalsiyumun kemik üzerinde yer değiştirmesi, topuğun alt tarafında bir topuk dikeni oluşmasına neden olur. Topuk mahmuzları hafif ila aşırı derecede ağrılı olabilir. Topuk dikenini iyileştirmek için doğal bir çözüm, ayağı, iltihabı ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan Epsom tuzu ile sıcak (ama çok sıcak olmayan) bir banyoya sokmaktır.

3. Detoksifikasyon ve İyileşme

Epsom tuzu, birçok detoksifiye edici banyo tarifinde önemli bir bileşendir.

Epsom Tuzu ile Banyo : Hiç şüphesiz, en yaygın kullanılan Epsom tuzlarından biri, banyoya dahil edilmesidir. Epsom tuzunu lavanta yağı ile birleştirmek , sakinleşmenize, kaslarınızdaki gerginliği gidermenize ve hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyileşmenize yardımcı olacak basit ve kolay bir banyo tarifi sağlar.

Epsom Tuzu ile Ayak Banyosu :  Ayak banyosuna Epsom tuzu dahil etmek, magnezyumun artmasına yardımcı olabilir ve yorgun, ağrılı ayaklar için rahatlama sağlar.

Magnezyum sülfat olarak da bilinen Epsom tuzu, çok çeşitli sağlık sorunları için bütünsel bir çare olarak uzun bir kullanım geçmişine sahiptir.Faydalarının magnezyumda bir artış, stres azaltma, toksin giderme, ağrı kesici ve kan şekerini iyileştirmeyi içerdiği bilinmektedir.Bu tuz aynı zamanda artrit uzmanları tarafından eklem ağrısı ve iltihaptan kurtulmak için önerilen doğal bir çaredir.Ayrıca astım gibi solunum problemlerini tedavi etmek ve kadınların preeklampsi ve eklampsiyi önlemesine veya tedavi etmesine yardımcı olmak için kullanılır.Uzun bir günün ardından bir tuz banyosu (banyo veya sadece ayak) deneyin ve bittiğinde çok daha rahatlamış hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Şifa dolu günler diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.