Hava Durumu

Kadınlar için en iyi multivitaminler

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2022 12:59

Dünyanın en popüler besin takviyesi olarak, her yaşa, cinsiyete ve yaşam tarzına uygun geniş bir multivitamin takviyesi yelpazesini hem marketlerin, eczanelerin hem de sağlık mağazalarının raflarında kolayca bulabilirsiniz. Araştırmalar, toplumun üçte birinden fazlasının, sağlıklarını iyileştirmek, hastalıkları önlemek ve diyetlerini herhangi bir vitaminle zenginleştirmek umuduyla her gün multivitamin aldığını saptıyor. Multivitaminler, sağlığı desteklemek için kullanılan vitaminler, mineraller ve diğer besinlerin bir kombinasyonunu içeren bir takviye türüdür. Resmi multivitamin tanımı, en az üç vitamin ve mineral içeren, yan etki riski minimum olan ve herhangi bir şifalı bitki, hormon veya ilaç ilavesi içermeyen herhangi bir takviyedir.

Çoğu insan beslenmedeki eksikliklerini doldurmaya yardımcı olmak ve temel vitamin ve minerallerdeki eksiklikleri önlemek için multivitamin kullanır. Ayrıca göz sağlığını geliştirmeye, hafızayı geliştirmeye ve yaşam boyu kemik gücünü korumaya yardımcı olabilirler. Beslenme ihtiyaçlarınız birçok farklı faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, yaş ve cinsiyete göre ihtiyaçlar farklı olabilir.

Sağlık için yararları

Beslenme Eksikliklerini Düzeltir

Sağlıklı Hamileliği Destekler

Uygun Büyüme ve Gelişmeyi Teşvik Eder

Kemik Gücünün Korunmasına Yardımcı Olur

Beyin Fonksiyonunu İyileştirir

Göz Sağlığını İyileştirir

Kalp Sağlığına Fayda Sağlar

Kadınlar yaşamları boyunca farklı noktalarda farklı miktarlarda vitamin ve minerallere ihtiyaç duyduklarından, en iyi kadın multivitaminleri, önerilen günlük gereksinimlerine uyacak şekilde hazırlanmış çok çeşitli vitamin ve mineralleri içermelidir.

İşte kadınlar için en iyi vitamin ve mineraller:

A Vitamini:  Cildinizin parlamasını sağlar, hastalık ve enfeksiyondan korur.

B12 Vitamini:  Enerji seviyelerini yükseltir, DNA üretimini teşvik eder ve beyin sağlığını optimize eder.

C Vitamini: Sağlıklı saç ve cildi desteklemek için kolajen sentezine yardımcı olur, hücre hasarını önler ve bağışıklığı artırır.

D3 Vitamini:  Kemik sağlığını destekler, kalsiyum emilimini artırır ve bağışıklığı artırır.

Kalsiyum: menopoz sırasında osteoporoz ve kemik kaybını önlemek için kemik oluşumunu ve gücünü arttırır.

Folat:  DNA replikasyonunda yer alır ve hamilelik sırasında doğum kusurlarını önlemek için gereklidir.

Demir: Vücuda oksijen verilmesine yardımcı olmak için sağlıklı kırmızı kan hücreleri üretir.

Çoğu zaman dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni izlemiyorsanız, rutininize bir multivitamin eklemek iyi bir fikir olabilir. Ek olarak, kısıtlayıcı bir diyet yapıyorsanız veya artan beslenme ihtiyaçlarınız varsa, bir multivitamin almayı da düşünebilirsiniz. Veganlar ve vejetaryenler, düşük kalorili diyet uygulayanlar, gıda alımı azalmış kişiler ve yakın zamanda kilo kaybı veya obezite cerrahisi geçirmiş kişilerin multivitamin alması gerekebilir. Ek olarak, yaşlı yetişkinler, besin emilimi bozulmuş kişiler, sporcular ve hamile veya emziren kadınlar da multivitamin almaktan yararlanabilir. Doz, multivitamininizin içeriğine göre büyük ölçüde değişebilir. Sizin için doğru multivitamini bulmak için sağlık profesyonelleri / doktorunuzla görüşün.

Hem demir hem de kalsiyum içeren formüllerden uzak durun. Demir, kalsiyuma bağlanır ve emilimini bozar, bu nedenle aynı anda demir ve kalsiyum içeren bir multivitamin almak asla iyi bir fikir değildir. Bunun yerine, sadece bir tane içeren bir multivitamin seçin ve - gerekirse - farklı bir öğünde diğeriyle birlikte ayrı bir mineral takviyesi alın. Belirtildiği şekilde kullanıldığında, potansiyel multivitamin yan etkileri minimumdur ve genellikle zamanla düzelir. En sık bildirilen semptomlardan bazıları kabızlık, ishal, mide bulantısı veya mide rahatsızlığıdır. Belirtiler devam ederse, markaları değiştirmeyi veya endişelerinizi doktorunuzla paylaşın.

Ek olarak, altta yatan herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya hamileyseniz, beslenme ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir multivitamin bulmak için bir doktora veya bütüncül diyetisyene danışmak en iyisidir. Bunun nedeni, böbrek hastalığı gibi belirli durumların besin gereksinimlerinizde değişikliklere yol açabilmesidir.

Şifa dolu günler diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.