Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir bombası nasıl yapılır?

MasterChef programında İzmir bombasının yapılmasının ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki İzmir bombası nasıl yapılır? İzmir bombası için hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 21:03
Kaynak: Fethiye AKIN
İzmir bombası nasıl yapılır?

MasterChef haftanın ilk oyununda Kaptan Cemre ve kaptan Dilara, All Star'ın ilk düellosuna çıktı. Şefler iki isimden de yarım saatte 12 adet İzmir bombası yapmalarının istedi. 

MasterChef'e damga vuran Kaptanlık düellosunda heyecan dolu anlar yaşandı. Heyecan dolu düelloyu Cemre kazandı. Cemre'nin takımı için kazandığı avantaj; kırmızı takımdan istediği bir oyuncuyu mavi takıma transfer edebilirken kendi takımından da bir oyuncuyu karşı takıma gönderebiliyor. MasterChef'te yapılan İzmir bombasının ardından vatandaşlar Google üzerinden bir araştırma yapmaya başladı. Peki İzmir bombası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Evde dışarıda satılanlar kadar lezzetli bir İzmir bombası yapmak oldukça kolay. İşte nefis İzmir bomba tarifi...

İZMİR BOMBASI TARİFİ

Malzemeler

* İzmir Bomba Tatlısı

Dolgu:

300 g     kakaolu fındık kreması

Hamur:

1,5 su bardağı    un

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı   toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

0,5 çay bardağı  sıvı yağ

1 çay bardağı     ılık su

Açmak için:

Yaklaşık 1 yemek kaşığı  sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

DOLGUNUN HAZIRLANIŞI

Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.

HAMURLARIN HAZIRLANIŞI

Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

ŞEKİLLENDİRME VE PİŞİRME

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 225 °C

Turbo pişirme: 225 °C

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına  bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika

Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.