Son dönemlerde hızla popülerliğini arttıran gece döneri Bursa’nın dört bir yanında yapılmaktadır. Peki gece döneri nerede yenir? En gözde gece dönercileri nerede? Kaliteli döner nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 20:11
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Onur KIZILKAYA
Bursa’da gece döneri geleneği son bir yılda büyük ivme yakaladı. Bursalılar, özellikle hafta sonları gece saatlerinde dönercilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Tam ve atom ekmekle servis edilen gece döneri genelde içecekle birlikte fiks menü olarak sunuluyor. Günümüzde bir kişi 100 TL ortalama bir ücretle gece dönercilerinde karnını doyurabiliyor. Gece dönercilerinin bir başka özelliği de çayın ücretsiz olarak dağıtılması.
EN GÖZDE MEKANLAR NİLÜFER’DE
Gece dönercileri Bursa’nın dört bir yanında faaliyet gösterirken, en popüler mekanlar ise Nilüfer'de, Ata Bulvarı civarı, Odunluk ve Özlüce mahallelerinde bulunmaktadır. Şehir dışından dahi gelen konuklarını ağırlayan gece dönercileri, son dönemde sucuk gibi yan ürünlerle de hizmet vermektedir.
EN İYİ DÖNER NASIL YAPILIR?
Dönerin kaliteli olması için yüzde 100 yaprak olması yani ince kesilmesi gerekir. Dönerin sert olmaması için etin pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerekir. Dönerde genelde karışık et kullanılır. Ustalara göre yüzde 75 dana but, yüzde 20 kuzu eti, yüzde 5 kuyruk yağı ideal ölçülerdir. En önemli püf noktalarından biri de tuz ve yağ oranının dengeli olmasıdır. Odun ateşinde pişmesi ise dönere ayrı bir lezzet katar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa’da gece döneri nerede yenir?
Son dönemlerde hızla popülerliğini arttıran gece döneri Bursa’nın dört bir yanında yapılmaktadır. Peki gece döneri nerede yenir? En gözde gece dönercileri nerede? Kaliteli döner nasıl yapılır?
Onur KIZILKAYA
Bursa’da gece döneri geleneği son bir yılda büyük ivme yakaladı. Bursalılar, özellikle hafta sonları gece saatlerinde dönercilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Tam ve atom ekmekle servis edilen gece döneri genelde içecekle birlikte fiks menü olarak sunuluyor. Günümüzde bir kişi 100 TL ortalama bir ücretle gece dönercilerinde karnını doyurabiliyor. Gece dönercilerinin bir başka özelliği de çayın ücretsiz olarak dağıtılması.
EN GÖZDE MEKANLAR NİLÜFER’DE
Gece dönercileri Bursa’nın dört bir yanında faaliyet gösterirken, en popüler mekanlar ise Nilüfer'de, Ata Bulvarı civarı, Odunluk ve Özlüce mahallelerinde bulunmaktadır. Şehir dışından dahi gelen konuklarını ağırlayan gece dönercileri, son dönemde sucuk gibi yan ürünlerle de hizmet vermektedir.
EN İYİ DÖNER NASIL YAPILIR?
Dönerin kaliteli olması için yüzde 100 yaprak olması yani ince kesilmesi gerekir. Dönerin sert olmaması için etin pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerekir. Dönerde genelde karışık et kullanılır. Ustalara göre yüzde 75 dana but, yüzde 20 kuzu eti, yüzde 5 kuyruk yağı ideal ölçülerdir. En önemli püf noktalarından biri de tuz ve yağ oranının dengeli olmasıdır. Odun ateşinde pişmesi ise dönere ayrı bir lezzet katar.
Son Haberler
İznik Gölü Kuruyor mu? Bakanlık harekete geçti
Kütahya’da ezan saatleri ve ibadet zamanı | 6 Ağustos 2025 Çarşamba
BURFAŞ’tan yeni B Kafe müjdesi! Yeni buluşma noktası olacak