Hava Durumu

Geleceğimiz sporla gelişiyor

Spor yaş ortalamasının daha aşağılara indiğini belirten fitness eğitmeni İsmail Eroğlu, ““Erkeklerde spor yaşı 11-12’lere kadar indi. Bu durum beni çok mutlu ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 15:44
Kaynak: Onur KIZILKAYA
Geleceğimiz  sporla gelişiyor

Sistemli bir şekilde egzersiz yapmak, kilo kontrolüne katkıda bulunur, kasları güçlendirir ve esnekliği artırır. Ayrıca, spor yapmak mutluluk hissini artırarak endorfin salınımını teşvik eder. Düzenli egzersiz yapmak sağlıklı bir yaşam tarzının da önemli bir parçasıdır.

Kadın-erkek ayırmadan her yaştan insanı spora alıştıran Art Of Body Spor Salonu, Soğanlı Mahallesi’nde 2022’den bu yana insanlara sporu sevdirmeye devam ediyor. Salona gelenler, profesyonel eğitimcilerin destekleriyle doğru bir şekilde spor yaparken; samimi ortamıyla da yeni arkadaşlık ilişkileri kuruyor.

GENÇLERİN YENİ MEKANI

Art Of Body Spor Salonu’nun kurucusu ve fitness sporcusu İsmail Eroğlu, “10 yılı aşkın süredir fitnessla uğraşıyorum. İlk başlarda sadece hobi olarak yapıyordum.Son 5 yıldır profesyonel sporcu düzeyinde çalıştığımı söyleyebilirim. Bunun yanı sıra salona yarışmalara hazırlanmak için gelen genç arkadaşlarıma da antrenörlük yapmaktayım” dedi.

2022 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun süre spor yapamadığını belirtenEroğlu, “Vücudumda kırıklar vardı. İyileşme sürecinde iken spora uzak kaldım. Bu süreçte spor merkezi olan sevdiğim bir abimle sohbet ederken, salon açma fikri aklıma geldi. Her şey çok ani gelişti. Kaza yaptığım arabamı satarak burayı açtım. İnsanların sporla uğraştığını görmek benim hoşuma gidiyor. Bu salon aynı zamanda mahallenin çocuklarının sporu tanımalarını ve sevmelerini sağlıyor. Mahalledeki bazı çocuklardan para almıyorum. Salon boş olduğu zamanlarda içeride spor yaparak vakit geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.

“FOTOĞRAF FİT VÜCUT YAPMAZ”

İnsanların fitness salonlarına ağırlıklı olarak vücut yapmak için geldiklerini, zayıflamak ve kilo almak için gelenlerin ise sayısının çok fazla olmadığının üzerinde duran Eroğlu, “Yalnızca sosyal medya hesaplarına fotoğraf yüklemek için gelen insanlar da var. Yapılan spordan verim alabilmek için ciddi ve düzenli bir zaman ayırmak gerekiyor. Günlük 30- 40 dakika fitness yaparak vücudunu geliştirebilirsin. Yalnızca fotoğraf çekinerek fit bir vücut yapılamaz” diye konuştu.

Ev ve açık alanlara göre spor salonları insanlar üzerinde motive edici bir etki yaratıyor. Eroğlu, “Fit bir vücudu gördüğümüz zaman, spor yapmak için daha fazla teşvik oluyoruz. Kendini seven insan kendini güzel ve sağlıklı görmek ister. Bunun için de spora mutlaka zaman ayırır. Gösteriş yapmak için boş yere spor salonlarına para harcayan insanlar da var.Kendini verdiği para ile cezalandırıyor, oysaki üç kuruş para ondan götürdüğü zamanın saniyesini bile ödeyemez. Spora zaman ayırmak gerekiyor. Bizim bir üyemiz var. Fabrikada çalışıyor, yinede işten sonra buraya gelerek 30-40 dakika antrenman yapıyor. Spor düzene oturtulduğu zaman yormaz aksine daha dinç ve enerjik olunmasını sağlar” dedi.

‘MOBİLDEN SPOR OLMAZ’

Eroğlu, aç karınla spor yapmanın daha hızlı yağ yaktığını, fakat ağırlık çalışması yaparken çok aç olunmaması gerektiğini de vurguladı. Ağırlık çalışması yapamadan bir iki saat önce bir şeyler yenmesinin daha sağlıklı olacağının üzerinde durdu. Daha önce hiç spor yapmayan insanların,  mutlaka bir uzmandan yardım alması gerektiğini, mobil cihazlar üzerinden indirilen spor uygulamalarının zaman kaybı olduğunu belirtti.

Bazı yanlış bilinen yargıların insanları spordan uzaklaştırabildiğinin altını çizen Eroğlu, “Yapılan kasın antrenmanlara ara verildiği zaman yağa dönüşmesi mümkün değil. Yalnızca kas biraz güç kaybediyor. Bu durum da spora yeniden başlayarakkısa süre içerisinde düzeltilebilir” dedi. Eroğlu ayrıca ek gıda takviyesinin de vücut geliştirirken mutlaka alınması gerektiğini vurguladı. 

FİTNESS’A İLGİ ARTTI

Spor yapanların yaş ortalamasının düştüğünü aktaran Eroğlu, “Erkeklerde spor yaşı 11-12’lere kadar indi. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Çocukların erken yaşta fitness ile ilgilenmeleri harika bir durum. Antrenman yapan gencin vücudu ve zihni daha dinamik ve aktif oluyor. Kadınlardamaalesef spor yaşı hala 25-30 arası, bu yaş ortalamasının daha aşağılaradüşmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Ailecek spora gelenlerinde olduğunu dile getiren Eroğlu, “Burada aileleri görmek insanı çok mutlu ediyor.Ailecek gelenlerin sayısı şu anda epey az umarım daha fazla görürüz” dedi.

350 aktif üyesiyle Soğanlı’nın en hareketli spor merkezi olan Art Of Body, profesyonel fitness antrenörleri ve donanımlı spor aletleriyle Bursa’nın her yerinden sporcuya ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Onur KIZILKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.