everek tükettiğiniz midye hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Zevkle tükettiğiniz midyeyi gelin bir de yakından inceleyin
Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 11:43
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Midye Genel olarak denizlerde yaşasa da tatlı sularda da görülebilen midyegiller ailesinin bir üyesidir. Midye kabukları ile bilinir ve genellikle rıhtım direklerinde gemi diplerinde yaşayan bir canlıdır. Denizde açık halde bulunan midye ölüdür.
Bunun nedeni kaslarının işlevini kaybetmesidir. Ve açık kabuklu şekilde bulunan midyeleri toplamak tavsiye edilmez. İçerisinde çok fazla bakteri barındırır.
Midye üremesi genellikle yaz aylarında olur. Döllenme işlemi suda gerçekleşir. Bu nedenle haziran aylarının başında genellikle midye tüketimi önerilmez.
Midye başı olmayan bir canlıdır. Ayak kısmı ise kaslarla örülürdür. Midyenin ayak kısmı bir madde salgılar. Bu madde su teması ile katılaşır ve uzantılar oluşturur.
Bu uzantılar ise midyenin istediği yere giymesini sağlar. Midye gittiği yere yapışır. Ayrılmak istediği zaman ise ipliklerini koparıp gider.
Midye beslenme amacıyla genellikle küçük kurtçukların olduğu yerleri seçer. Bu bölgeler ise genellikle denize lağım dökülen yerlere yakındır. Bu nedenle midye tifo mikrobunun bulaşması açısından oldukça tehlikeli olabilir.
Midye alırken içerisindeki zarın koyu renkte olmamasına dikkat edilmelidir. İçindeki zar kısmının açık renkli olanları tercih edilmelidir. Koyu renkli olanlar çok beklemiş ve bayatlamaya yüz tutmuş midyeler olabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Midye hakkında ilginç bilgiler
everek tükettiğiniz midye hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Zevkle tükettiğiniz midyeyi gelin bir de yakından inceleyin
Midye Genel olarak denizlerde yaşasa da tatlı sularda da görülebilen midyegiller ailesinin bir üyesidir. Midye kabukları ile bilinir ve genellikle rıhtım direklerinde gemi diplerinde yaşayan bir canlıdır. Denizde açık halde bulunan midye ölüdür.
Bunun nedeni kaslarının işlevini kaybetmesidir. Ve açık kabuklu şekilde bulunan midyeleri toplamak tavsiye edilmez. İçerisinde çok fazla bakteri barındırır.
Midye üremesi genellikle yaz aylarında olur. Döllenme işlemi suda gerçekleşir. Bu nedenle haziran aylarının başında genellikle midye tüketimi önerilmez.
Midye başı olmayan bir canlıdır. Ayak kısmı ise kaslarla örülürdür. Midyenin ayak kısmı bir madde salgılar. Bu madde su teması ile katılaşır ve uzantılar oluşturur.
Bu uzantılar ise midyenin istediği yere giymesini sağlar. Midye gittiği yere yapışır. Ayrılmak istediği zaman ise ipliklerini koparıp gider.
Midye beslenme amacıyla genellikle küçük kurtçukların olduğu yerleri seçer. Bu bölgeler ise genellikle denize lağım dökülen yerlere yakındır. Bu nedenle midye tifo mikrobunun bulaşması açısından oldukça tehlikeli olabilir.
Midye alırken içerisindeki zarın koyu renkte olmamasına dikkat edilmelidir. İçindeki zar kısmının açık renkli olanları tercih edilmelidir. Koyu renkli olanlar çok beklemiş ve bayatlamaya yüz tutmuş midyeler olabilir.
Son Haberler
Aile yapısındaki çöküşe karşı İnegöl’den örnek çalıştay
Bursa su kesintisi listesi – 12 Aralık 2025 Cuma
Bursa'da bin yıllık lezzet tarihi hanla buluştu