Tarhana çorbası, Anadolu mutfağının en lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan tarhana çorbası, yapımı da oldukça kolaydır.
Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 20:40
Kaynak:
Fethiye AKIN
Tarhana çorbası, Anadolu mutfağının en lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Hem yapımı kolay hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir.
TARHANA ÇORBASI TARİFİ:
Malzemeler:
3 yemek kaşığı un tarhanası
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağ alın ve ısıtın.Salçayı ekleyip kavurun.Salça kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra tarhanayı ekleyin.Tarhanayı da 1-2 dakika kavurun.Suyu ekleyin ve karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişirin.Tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip karıştırın.Nane ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.Çorbanızı ocaktan alın ve blenderdan geçirin.Kıvamını kontrol edin. Gerekirse su ekleyin.Çorbanızı tekrar ısıtın ve sıcak servis edin.
5 BARDAK SUYA KAÇ KAŞIK TARHANA?
5 bardak suya 3-4 yemek kaşığı tarhana yeterli olacaktır. Tarhananın türüne ve kıvamına göre bu miktarı değiştirebilirsiniz.
4 KİŞİLİK TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
4 kişilik tarhana çorbası için yukarıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Malzemelerin miktarını 4 kişiye göre ayarlayın.
KÖY USULÜ TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Köy usulü tarhana çorbası için tereyağı ve un kullanılır. Tereyağı eritilir ve un kavrulur. Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Tarhana ve su eklenir ve karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısılır ve 15-20 dakika pişirilir. Tuz ve nane eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Çorba ocaktan alınır ve blenderdan geçirilir. Ilık olarak servis edilir.
Püf Noktaları:
Tarhana çorbasını daha lezzetli yapmak için tereyağı kullanabilirsiniz.Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.Çorbanın daha besleyici olması için şehriye veya bulgur ekleyebilirsiniz.Çorbayı servis etmeden önce nane ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Tarhana Çorbası Faydaları:
Tarhana çorbası, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.Mide ve bağırsak problemlerine iyi gelir.Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.Enerji verir ve doyurucu bir besindir.
Tarhana çorbası, hem lezzeti hem de faydaları ile sofralarımıza şifa katan bir çorbadır. Bu tarifi deneyerek siz de aileniz için lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tarhana çorbası tarifi: Besleyici bir kış lezzeti
Tarhana çorbası, Anadolu mutfağının en lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan tarhana çorbası, yapımı da oldukça kolaydır.
Tarhana çorbası, Anadolu mutfağının en lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Hem yapımı kolay hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir.
TARHANA ÇORBASI TARİFİ:
Malzemeler:
3 yemek kaşığı un tarhanası
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağ alın ve ısıtın.Salçayı ekleyip kavurun.Salça kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra tarhanayı ekleyin.Tarhanayı da 1-2 dakika kavurun.Suyu ekleyin ve karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişirin.Tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip karıştırın.Nane ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.Çorbanızı ocaktan alın ve blenderdan geçirin.Kıvamını kontrol edin. Gerekirse su ekleyin.Çorbanızı tekrar ısıtın ve sıcak servis edin.
5 BARDAK SUYA KAÇ KAŞIK TARHANA?
5 bardak suya 3-4 yemek kaşığı tarhana yeterli olacaktır. Tarhananın türüne ve kıvamına göre bu miktarı değiştirebilirsiniz.
4 KİŞİLİK TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
4 kişilik tarhana çorbası için yukarıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Malzemelerin miktarını 4 kişiye göre ayarlayın.
KÖY USULÜ TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Köy usulü tarhana çorbası için tereyağı ve un kullanılır. Tereyağı eritilir ve un kavrulur. Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Tarhana ve su eklenir ve karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısılır ve 15-20 dakika pişirilir. Tuz ve nane eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Çorba ocaktan alınır ve blenderdan geçirilir. Ilık olarak servis edilir.
Püf Noktaları:
Tarhana çorbasını daha lezzetli yapmak için tereyağı kullanabilirsiniz.Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.Çorbanın daha besleyici olması için şehriye veya bulgur ekleyebilirsiniz.Çorbayı servis etmeden önce nane ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Tarhana Çorbası Faydaları:
Tarhana çorbası, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.Mide ve bağırsak problemlerine iyi gelir.Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.Enerji verir ve doyurucu bir besindir.
Tarhana çorbası, hem lezzeti hem de faydaları ile sofralarımıza şifa katan bir çorbadır. Bu tarifi deneyerek siz de aileniz için lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
19 Mayıs 2025| Kocaeli için doğru ezan vakitleri burada! Kocaeli namaz vakitleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs’a özel mesaj
19 Mayıs 2025 - Türkiye geneli yol durumu: Hangi yollar trafiğe kapalı?