Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Kebabı: Lezzetin sofradaki yansıması

Ramazan kebabı, adını Ramazan ayında sofraları süslemesinden alan, kuzu eti ve sebzelerin muhteşem uyumuyla oluşan lezzetli bir kebap çeşididir. Farklı yörelerde farklı versiyonları bulunan bu kebap, her damak tadına hitap etmeyi başarır.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 12:35
Kaynak: Nagihan ER
Ramazan Kebabı: Lezzetin sofradaki yansıması

Ramazan kebabı, kuşbaşı et, sebzeler ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan, lezzetli ve doyurucu bir kebap çeşididir. Özellikle Ramazan ayında sofraları süsleyen bu kebap, iftar için ideal bir seçenektir.

Malzemeler:

500 gr kuzu eti (küp doğranmış)2 adet patlıcan (küp doğranmış)2 adet domates (küp doğranmış)1 adet biber (küp doğranmış)1 adet soğan (doğranmış)2 diş sarımsak (doğranmış)1 yemek kaşığı salça1 su bardağı su1/2 su bardağı zeytinyağıTuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tencerede ısıtın.Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Kuzu etini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Domates, biber ve patlıcanı ekleyip karıştırın.Su ve baharatları ekleyin.Kebabı kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afyon Kebabı Yanına Ne Gider?

Afyon kebabı, piyaz, yoğurt ve közlenmiş biber ile servis edilir.

Afyon Kebabı Nedir?

Afyon kebabı, kuzu etinin ve sebzelerin soğan ve salça ile pişirilmesiyle yapılan bir kebap çeşididir.

Küp Kebabı Nasıl Yapılır?

Küp kebabı, kuzu etinin küp doğranarak soğan, salça ve baharatlarla pişirilmesiyle yapılır.

Avşar Kebabı Nasıl Yapılır?

Avşar kebabı, kuzu etinin soğan, salça ve baharatlarla pişirilmesiyle yapılan bir kebap çeşididir.

Urfa Kebabı Nasıl Yapılır?

Urfa kebabı, kıyma, soğan, salça ve baharatlarla hazırlanan bir kebap çeşididir.

Adana Kebabı Nasıl Hazırlanır?

Adana kebabı, kıyma, soğan, salça ve baharatlarla hazırlanan bir kebap çeşididir.

Ramazan kebabı yaparken şu püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Kuzu etinin taze ve yağlı olması önemlidir.Sebzelerin mevsiminde ve taze olması lezzeti artırır.Kebap kısık ateşte pişirilmeli, sebzelerin dağılmaması sağlanmalıdır.Servis öncesi kebap dinlendirilmelidir.

Ramazan kebabı, lezzetiyle sofralarınıza şenlik katacak, hem göze hem de mideye hitap eden bir kebap çeşididir.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.