Hava Durumu

Limonlu Dereotu ve Havuçlu Patates Salatası Tarifi

Limonlu Dereotu ve Havuçlu Patates Salatası Tarifi ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde sizler için derledik. İşte, Limonlu Dereotu ve Havuçlu Patates Salatası Tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:37
Kaynak: Fethiye AKIN
Limonlu Dereotu ve Havuçlu Patates Salatası Tarifi

Klasik patates salatasından sıkıldınız mı? O zaman bu limonlu dereotu ve havuçlu patates salatası tarifini denemelisiniz! Bu lezzetli ve ferahlatıcı salata, misafirlerinizi de şaşırtacak.

Malzemeler:

5 adet orta boy patates

2 adet havuç

1/2 demet dereotu

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan haşlayın. Yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın.Soğuyan patatesleri küp küp doğrayın.Havuçları rendeleyin ve dereotunu ince ince doğrayın.Bir kapta patates, havuç ve dereotunu karıştırın.Limon suyunu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.Salatanızı servis tabağına alın ve soğuk olarak servis edin.

Püf Noktaları:

Patatesleri haşlarken kabuklarını soymayın. Bu şekilde salatanız daha lezzetli olur.Havuçları rendelemeden önce iyice yıkayın.Dereotunu taze kullanmaya özen gösterin.Limon suyunu eklerken tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.Salatanızı servis etmeden önce buzdolabında soğutmanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Ek Tavsiyeler:

Bu salataya ek olarak salatalık, domates veya yeşil soğan da ekleyebilirsiniz.Salatanızın daha doyurucu olmasını istiyorsanız haşlanmış yumurta veya tavuk da ekleyebilirsiniz.Vegan bir seçenek için zeytinyağı yerine vegan mayonez kullanabilirsiniz.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.