Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Çelik’ten, Avustralya halkına başsağlığı mesajı

Avustralya’nın New South Wales eyaletinde, Sydney’deki bir plajda meydana gelen silahlı saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten taziye mesajı geldi. Çelik, yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2025 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2025 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
Ömer Çelik’ten, Avustralya halkına başsağlığı mesajı

Avustralya'nın Sydney kentindeki Bondi Plajı'na düzenlenen saldırıda resmi açıklamalara göre 12 kişi hayatını kaybederken, yaralıların olduğu da bildirildi. Avustralya polisinden yapılan bilgilendirmede, olayla ilgili iki zanlının yakalandığı ifade edildi.

AK PARTİ’DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olaya ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Avustralya’nın Sidney şehrindeki Hanuka kutlamaları esnasında gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. Avustralya halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türlüsüne karşıyız. Terörle mücadelede dayanışmamızı bir kere daha ifade ediyoruz.”

Ömer Çelik’ten, Avustralya halkına başsağlığı mesajı-Bursa Hayat-2

Yeni Güney Galler Polis Komiseri Mal Lanyon, yaşanan olayın terör saldırısı kapsamında ele alındığını duyurdu.

Lanyon, "Saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendirdik. 12 ölü, 27 yaralı var. Üçüncü bir saldırgan varsa saldırıya engel olacağız." şeklinde açıklama yaptı.

Ömer Çelik’ten, Avustralya halkına başsağlığı mesajı-Bursa Hayat-2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.