Kurban Bayramı'nda lezzetli bir kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'nda lezzetli bir kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi olan kavurma, farklı pişirme teknikleri ile hazırlanabilir. Tencerede, fırında veya mangalda pişirebileceğiniz kavurmayı, soğan, domates ve biber gibi sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz. İşte lezzetli bir kavurmanın tarifi...
Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 14:26
Kaynak:
Sümeyye Kayaaltı Bayraktar
Kurban Bayramı, aileniz ve sevdiklerinizle bir araya gelerek lezzetli yemekler yemenin keyfini çıkarabileceğiniz özel bir zamandır. Kurban etinden yapılan birçok farklı lezzetli yemek tarifi mevcuttur.
Kurban Bayramı'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan kavurma, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Ağızda dağılan yumuşaklığı ve doyurucu lezzetiyle her damak tadına hitap eden kavurma, doğru şekilde yapıldığında unutulmaz bir deneyim yaşatabilir.
Peki, lezzetli bir kavurma yapmak için neler gerekli? İşte püf noktalarıyla birlikte Kurban Bayramı'nda yapabileceğiniz en güzel kavurma tarifi:
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 soğan
2 domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın ve yıkayın.
Soğanları halka halka, domatesleri ise küp küp doğrayın.
Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın.
Soğanları tencereye ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
Domatesleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Etleri tencereye ekleyip suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip güzelce karıştırın.
Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Eti kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
Et yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alın ve dinlendirin.
Sıcak olarak servis edin.
PÜF NOKTALARI
Kavurma yaparken etin yağlı olması önemlidir.
Yağsız et kullanacaksanız kuyruk yağı veya tereyağı ekleyebilirsiniz.
Eti yüksek ateşte kavurmak, suyunu çekmesini ve yumuşamasını sağlar.
Baharatları ekledikten sonra eti birkaç dakika daha kavurmak lezzetini artıracaktır.
Eti pişirdikten sonra dinlendirmek, etin suyunu çekmesine ve daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
Kavurmaya soğan ve domates dışında biber, patates veya havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
EK TAVSİYELER
Kavurmayı pilav, bulgur veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
Yanında cacık, ayran veya yoğurt ikram edebilirsiniz.
Kavurmayı soğuk olarak da tüketebilirsiniz.
Kalan kavurmayı buzdolabında saklayabilir veya dondurarak daha sonra kullanabilirsiniz.
Lezzetli bir kavurma tarifi ile Kurban Bayramı'nızı sevdiklerinizle keyifli bir şekilde kutlamanızı dilerim.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kurban Bayramı'nda lezzetli bir kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi olan kavurma, farklı pişirme teknikleri ile hazırlanabilir. Tencerede, fırında veya mangalda pişirebileceğiniz kavurmayı, soğan, domates ve biber gibi sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz. İşte lezzetli bir kavurmanın tarifi...
Kurban Bayramı, aileniz ve sevdiklerinizle bir araya gelerek lezzetli yemekler yemenin keyfini çıkarabileceğiniz özel bir zamandır. Kurban etinden yapılan birçok farklı lezzetli yemek tarifi mevcuttur.
Kurban Bayramı'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan kavurma, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Ağızda dağılan yumuşaklığı ve doyurucu lezzetiyle her damak tadına hitap eden kavurma, doğru şekilde yapıldığında unutulmaz bir deneyim yaşatabilir.
Peki, lezzetli bir kavurma yapmak için neler gerekli? İşte püf noktalarıyla birlikte Kurban Bayramı'nda yapabileceğiniz en güzel kavurma tarifi:
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
PÜF NOKTALARI
Kavurma yaparken etin yağlı olması önemlidir.
Yağsız et kullanacaksanız kuyruk yağı veya tereyağı ekleyebilirsiniz.
Eti yüksek ateşte kavurmak, suyunu çekmesini ve yumuşamasını sağlar.
Baharatları ekledikten sonra eti birkaç dakika daha kavurmak lezzetini artıracaktır.
Eti pişirdikten sonra dinlendirmek, etin suyunu çekmesine ve daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
Kavurmaya soğan ve domates dışında biber, patates veya havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
EK TAVSİYELER
Lezzetli bir kavurma tarifi ile Kurban Bayramı'nızı sevdiklerinizle keyifli bir şekilde kutlamanızı dilerim.
Kaynak: Sümeyye Kayaaltı Bayraktar
Son Haberler
Caner Toygar’dan açıklama! Esra Erol'da programından neden ayrıldı?
Bursaspor kupaya veda etti!
Bursa’da şap karantinası! Giriş-çıkışlar yasaklandı